Movie I Hikayat Merong Mahawangsa berbaloi untuk ditonton

Assalamualaikum .


Setelah lebih kurang 2 minggu dlm pawagam br 2 hari lepas aku leh  tgk citer Hikayat Merong Mahawangsa...sblm ni nk tgk tiket asyik sold out jer..iskkk..mmg gempak agaknyer citer nih..
rase cam xsabar plak nk tengok..
Akhirnyer..bile keadaan dh agak reda ngan ke"xcitedkan" org nk tgk..dpt la aku beli..tu pun seat 3 baris dr screen..tp xpe demi nk menyokong filem KRU (yg xpenah menghampakan aku) tahan jgk lah pedih mata nih.








Aku bg 3 drpd 5 bintang tuk filem nih..selama aku tonton filem made in Malaysia..xde lg citer yg se'gah' citer terbitan KRU nih..Yusry mmg superb sb blh buat org buka mata dgn hasil kerja dr malaysia..sblm ni pun aku ader tgk citer magika..yg tu mmg aku bg  4 bintang coz mmg kena ngan jiwa dongeng aku..hohohoh.. Lakonan Khir mg menjadi..sampai buat aku betul2 benci ngan kemawas..cume agak menghampakan lakonan aktress(aku xth nama dia) yg pegang watak puteri cina..kaku skit..lakonan ummi nazira..yesss..br aku nampak kecomelan dia dlm filem nih..rase xpuas tgk lakonan embok dlm HMM nih..

apa pun..tahniah untuk KRU coz buat aku rase xrugi bayar tuk tiket wayang nih..



p/s~ ish..ish..mR Cardigan kata jalan citer dia tak kuat..huhu



No comments

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤