Jenjalan kat Karnival Hari Belia

Dah habis dah karnival hari belia..aku pun tak ketinggalan p menyibuk kat sana walaupun aku dah melepasi zaman kebelian..hoho..yer la kan menteri kata yg di kategori kan belia ialah bawah 25 year old..aku dah over de limit..hoho..hari sabtu tu jam 11.00 pagi aku dah terpacak kat situ..bukan pegi sorang..tapi of course la dengan mR.cardigan..(kui..kui..tu name pena sweet heart aku..uikk..)meriah wooo..macam-macam ader..jom heboh..pameran polis..bomba..institusi pendidikan..orang jual pakaian..belon.. gerai makanan..dengan kata lainnya semua ada lah..Orang tak yah cakap la..memang penuhhh..ramai gilakkk.. Dalam banyak-banyak yang ader kata sana, yang paling menarik minat aku ialah..teng..tenggg...pameran polis..tentera..kiranya pameran pengawal keselamatan negara la..
Aku nk citer pasal pameran yang aku tengok tu pun tak tanhu nak mula dari mana..tengok alat-alat yang dipamerkan memang teruja gilakk wa cakap lu..hahaha..aku ni memang tinggi sikit semangat patriotik..

Add caption

first aku tengok ingat dorang ni patung..fuhh rupa-rupanya..macam jer patung..memang tahan dorang berdiri..keras jer..tak lenguh ker ek??

Sedia..tembakk....hohoho..

Betul ker pegang ni??main hentam jer..ni kat tempat tentera..

Gambar ini hanya selingan nak tunjuk riben flower baru kat tudung tu..mR cardigan tutup muke ker sapu peluh??

Bila tengok anggota keselamatn ni..rase betul2 bangga ngan dorang..susahh wooo nak keje camni..

Tenggelam tangan aku kat sebelah tangan besauu tu.

Motor bomba..1.8 cc..memang laju..

Haaaa..yang ni paling aku tak suka..gelik sangat-sangat..macam mana la minah ni bleh selamba jer lilit benda alah ni kat badan dia..ishhh..

Sampai kul 4.00 petang we all pusing kat situ..pastu..malam tu plak pegi balik..yer la..umah kan kat putrajaya gak..so nak pegi sepuluh kali pun tak de hal..hehehe..malam tu ader konsert Super Junior..aku tak minat pun..tapi saje jer nak pegi tengok kemeriahan peminat K-POP ni..
Gilakk punyer penuh manusia kat area stage..ader lebih kurang 4 kot screen besar dorang letak kat situ..gambar-gambar yang aku ambik pun memang tak bagus kualitinya..tapi tak pe lah.share kan jugak walaupun sekeping..huhuhu....

ribuan manusia membanjiri tempat ni..Super Junior punyer pukulan..

No comments

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤