Bila Hati Teringin Bercuti..

Dah lame rasanye aku tak pegi bercuti..dan skrg..hati aku rase meronta-ronta nk pegi jenjalan kat tepi pantai ker..tempat tinggi ker..aku prefer nak pegi pulau pangkor..tragis kan..5 tahun aku keje kat Ipoh..sekali pun xpenah jejak kaki kat pangkor..huhu..bila dah berjauhan dari Perak baru terasa betapa kerugiannyer aku tak manfaat kan cuti hujung minggu pegi Pangkor...waaaa..menyesal bangat... :(
Orang kata..ermm silap..kawan aku kate..Pangkor best gak..nak snokerling pun best..dia dah 2 kali pegi..aku??bila lagi??mR.Cardigan..plz..if u read tis entry..(kalau la..) bawak lah puteri intan payung awk ni pegi..tulungg la..Aku sebenarnya suka pegi bercuti kat pulau2.. ntah la..rase tenang jer tengok ciptaan Allah terbentang depan mata bila pagi2 bukak tingkap hotel..tengok sunset..tengok boat2 nelayan kat laut..tapi seingat aku..sekali jer aku pegi bercuti kat pulau..emm Pulau Perhentian..wahhh sweet memory sangat..rindunyer.. yang lain2 aku pegi pulau pun sebab kursus..tak sama kursus ngan bercuti.. tu pun pegi Langkawi ngan penang..Tahun lepas punyer cerita..huhu..patut la hati ni semacam jer meronta2 rupanya dah lame xpegi pulau..wawawa...Moh la..layan jer la gambar2 yang damn naturally ni..walaupun xsampai lagi kat sane..ambik mood dlu. :D

cantik kan..kan..view dia..

aku dah terbayang kalau dapat madi manda kat sini..bahagianyer..

ni la dia view yang aku cakap tu..boat2 nelayan..boat2 angkut org penuh kat pesisir pantai..

Pejam mata jap..nak terbang p sana..zuppppp...


Alahai..bestnyer tengok gambar..i'allah aku akan sampai gak kat sini..padahal kalau kira2 jarak..bukan jauh pun..KL - Ipoh 2 jam..Ipoh-Pangkor 1 Jam..dekat jer..tapi..yer la..keje kan..

Ni yang paling aku tak tahan..sunset..uhhh..cantiknye..

alalal..romantiknyer view..

Ok lah..makin sakit jiwa aku..mesti korang yang baca entry aku ni (kalau ader yg bace la..huhu) pikir...ek eleh alahh ape la minah ni..Pangkor jer ke tempat yg xcited sangat nk pegi..ingat Bali ker..Phuket ker..Koh Samui ker..Niaga Waterfall ker..athoiiii..gilakkk niagra waterfall..takut aku..huhuh..Untuk pengetahuan..ermm aku sebenarnya memang suke bercuti dalam Malaysia jer..cuti2 Malaysia..Nak pegi Over de Border ermm..i'allah ader fulus lebih kita p ek..hoho..
nanti lenkali aku post kan gambar2 masa aku p Pulau Perhentian ..yer la mana tahu kot2 ada kawan2 yg tak penah pegi lagi..or bila dah tengok gambar nanti rase nak pegi ker..tempat tu memang best..romantik..lenkali k lalink..cekedaw.. :D

No comments

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤