Aeman - BuatMu Ibu...Miss My Umi Much Much

9:45 PM

Ibu bergenang air mataku
Terbayang wajahmu yang redup sayu
Kudusnya kasih yang engkau hamparkan
Bagaikan laut yang tak bertepian

Biarpun kepahitan telah engkau rasakan
Tak pula kau merasa jemu
Mengasuh dan mendidik kami semua anakmu
Dari kecil hingga dewasa


Tak dapat kubalasi akan semua ini
Semoga Tuhan memberkati kehidupanmu ibu

Ibu kau ampunilah dosaku
Andainya pernah menghiris hatimu
Restumu yang amatlah aku harapkan
Kerana disitu letak syurgaku

Tabahnya melayani kenakalan anakmu
Mengajarku erti kesabaran
Kau bagai pelita di kala aku kegelapan
Menyuluh jalan kehidupan

Kasihanilah Tuhan ibu yang telah melahirkan diriku
Bagaikan kasih ibu sewaktu kecilku
Moga bahgia ibu di dunia dan di akhirat sana...

Kasih sayangmu sungguh bernilai
Itulah harta yang engkau berikan
Ibu... dengarlah rintih hatiku untukmu ibu  

Tok Ma vs Afiq


Sayu bila baca bait-bait lirik lagu ni ( aku nangis nih..huhu..ish..ish..)..seyesly aku rindu sgt-sgt kat Umi aku, dah sebulan kot aku tak sempat balik jumpa Umi, tapi rasa dah lama sgt..Kalau la aku ader sayap..ermm rasa nak terbang jerk balik.. (aper??Ingat org bercintan jer leh bg ayat camni??hohoho..) Kadang-kadang ikutkan perasaan,,rasa nak jer mintak tukar balik duduk ngan Umi,,dekat ngan Umi..tapi mengenangkan tanggungjawab aku disini..Syurga aku disini bersama MSH mR Cardigan..perasaan tu aku pendam dulu..
Aku kan k.long..so perasaan tanggungjawab, kaseh sayang kat keluarga tu kuat sket =)  Lagipun family aku happening..segala masalah sama-sama shared..tiada rahsia..
Tapi wlau macam mana pun alhamdullilah..aku dikurniakan seorang lelaki yang begitu memahami aku..begitu mengambil berat mengenai aku..keinginan aku...Bila-bila masa jer..kalau tak der kekangan..aku boleh balik jumpe Umi....tak de nak gaduh-gaduh ikut giliran kali ni nak balik mana..next time nak balik mana (tapi kalo raye bergilir la..ngeeee)..

*MSH ~ My Sweet Heart

Dear mR Cardigan :~ Hujung bulan kite blk jantot k..k..k.. =)


You Might Also Like

0 Adam Hawa Comel

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Follow me on IG !

Like us on Facebook