Awek Muda!

10:44 AM

hari ni turn aku bertugas kat kaunter Enforcement/BPGK..bila dah duk tercongok kt kaunter tu..paham2 la mesti banyak masa terluang kan..customer bukan datang macam kt kaunter JPJ or JPN..sile percaya yer..dari pagi tadi sampai sekarang, sorang customer pun tak der yg datang nk ngadap muka aku ari ni..hahaha..
So dah ader banyak masa tu..rajin la aku blogwalking.follow then komen kt blog kengkawan..ermmm best..macam-macam cerita aku baca..dan paling aku suka bila baca tips2..tak kira la tips apa pun..tp yg elok2 la..bkn tips camner nak jadi perompak..pencurang..penggoda..pelempang..ngeeee...
Di pagi yang mulia ini..(hahah..oke tak ayat tu) meh aku share jugak sikit tips camno nak sentiasa jadi awek muda..nak muka kita berseri-seri jer..tak de la berarak mendung kelabu jerk..hehehe..

# Kena selalu senyummm..paling senang..tak yah nak membazir peluh pun..



# Sentiasa la bergelak ketawa..jgn asyik nak buat hal sendiri jer..terperuk sorang2..tapi jgn la gelak macam mak lampir plak..sat lagi tak pasal2 orang ikat kt tiang..hehehe

# Sebagai orang muslim..kene selalu bersihkan muka dgn mengambil wudhu'..tak semestinya masa nak solat jer ambil wudhu' ..lagipun sentiasa berwudhu tu kan sunat =)

#Masa nak mekap / tacap muka pagi-pagi  nak pegi keje tu..baca selawat Nabi di kedua-dua tapak tangan pastu rautkan ke muka dgn niat supaya wajah kita sentiasa indah seperti wajah Nabi Yusuf..

# Masa bangun tido tu..rajin2 la urut wajah kita..guna air jer..mula dari bawah dagu hingga ke atas dahi sekali ngan selawat Nabi 3X..Buat urutan guna jari ke pipi, hidung dan dahi..Ingat jgn urut muka dari atas ke bawah..sebab tu lagi mempercepatkan proses kedutan

#Amalkan makan ulam k..macam saya, saya tak makan sayur..tapi ulam-ulam kg saya makan.. =)

# Last sekali..tido kene cukup..mandi kene basah..makan jgn sampai kenyang tak leh bangun..hehehe

Tu jer yang nk kongsi..ekceli byk lagi tips/petua nak awek muda ni..nanti kalau tak cukup ngan tips2 yang aku bagi tu..gugel sendiri k..hehehe..

Hari Ni Hari Jumaat,
 Lelaki pegi Masjid,
Pompuan pegi Mall.
(mcm pelik jer pantun ni..err layan jer lah..ngeee)

You Might Also Like

2 Adam Hawa Comel

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Follow me on IG !

Like us on Facebook