Enset Cicah Kari Mamak

3:01 PM

Alkisahnyer..Tadi masa lunch.. aku,ika n k,jijah pegi makan kt Kompleks Kejiranan Presint 16, Kitaorg oder Roti Naan Chess..makanan org nak diet.huhu...orang kata kat situ
sedap..so nak try la..
tunggu dalam 10 minit..siap la Roti Naan tu.. untuk kuah dia aku ambik la kari..dan lain-lain lagi..4 jenis kuah kitaorg ambik..hahah hambek ko..
Masa duk kat meja tu..enset kesayangan aku ni aku letak bertindih ngan purse ..betul-betul sebelah ngan kuah kari yang baru diambil tadi..
tetiba ntah macam mana..tangan aku tertepuh..(hahah..tgk..kan dh keluar ayat kLtan) ehh..terkena kat enset..dengan tragis..enset aku tu pun terjunam la dalam kuah kari ayam mamak yang sedia terhidang..
Dah tercicah kuah plak enset aku..Haru aku ngan k.jijah nak ambik enset tu balik.. dalam hati duk pikir dh tak boleh diselamatkan dah ni..sedihh..sebab enset tu enset kesayangan aku..
aku pun lap-lap la semua kuah kari yang melekat dalam lubang-lubang yang ader.. nak makan pun tak brape lalu dah..hik..hik..

Balik opis cepat-cepat aku try cucuk kt lubang batery..mintak-mintak tak rosak..pastu alhamdulillah..semuanya selamat *_*

~sekian sahaja cerita masa lunch saye yang bertajuk ensetku tercicah kari~

You Might Also Like

9 Adam Hawa Comel

  1. ala...cicah roti skali nga henset tu la..mesti lemak2 masin..tertepuh.ayat kelate molek..haha

    ReplyDelete
  2. hahahaha,, apsal xmkn je enset tu msti sdap !

    ReplyDelete
  3. H.J : hahah..mau patah gigi eden..ayat ibunda tuh..

    Niena : sat g hubby call duk tut..tutt dlm perutt..sapo nak jawab tu..hehe

    ReplyDelete
  4. Miss Cubby Kiut : nak try tak? heehe

    ReplyDelete
  5. x pe lah....dah penah TRY dah..tapi enset cicah kuah lakasa...hekhekhek....

    ReplyDelete
  6. uik..tu lg ektrem..he3 mesti lemak berkrim jer kan :p

    ReplyDelete
  7. hakhakhak..!!!ntah la..encet sis-in-law..x sedar tercicah dalam kuah..mata ke lain...sebelah pegang sudu..sebelah pegang enset then tercicah kuah dia...huhu..seb baik satu suap jer..

    ReplyDelete
  8. omaigodd..hahaha..sis in law tu tak bertukar jadik raksasa hijau ker? kih..kih....lawak tul..

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Follow me on IG !

Like us on Facebook