Ipoh..Ipoh Mali..


04hb aku dapat sapina bicara kt Ipoh. So 03hb kul 10.00 am dh gerak dr umah...opss..jgn pikir bkn2 ek.naik turun mahkamah bkn sbb gaduh tau...keje aku mmg selalu kene jadi saksi kes..kadang2 dah naik bosan dh..duduk mahkamah bukan kejap..lama menunggu turn nk kene panggil..Sangat tak suke..tp keje kn..
Oke..lupakan pasal mahkamah...nanti aku citer dalam next episode k.. :).actually selain rasa bosan nk kene masuk mahkamah..aku xcited nk pegi Ipoh sebab nk jumpa member2 satu ofis dulu..dah 6 bulan kn aku tinggalkan Ipoh..Dan..perjalanan ke Ipoh..sangat2 menyenangkan..xde jem..jalan pun ok..



Bangun pagi2 siap2 terus bertolak.. tak sempat nk breakfast..so benti jap kt Restoran Sg.Buluh, pagi2 aku dh hentam KFC..hahaha..gilakk kan..


my new pebret fruit drink..huhu..

Ok..dh siap BF..perjalanan di teruskan ke destinasi..dah tak sabar nak sampai Ipoh nih..
Lebih kurang kul 12.00 pm aku sampai Ipoh..sampai2 jer bkn seperti yg dirancang..yer la ingat nk p jumpe member dulu tapiiiiiii..ader tarikan lain yg datang..hahaha..teka..teka..ermm..tgk pic jer la..

Padahal kt KL lg banyak tempat shopping..kt Ipoh jugak aku perabih $$$..huhu
Tp ..ape yg aku bangga dengan diri aku masa shopping kt sini kn..dalam masa setengah jam jer aku dh siap borong..dekat RM900 gak melayang untuk brg2 yg sale tu....cepat kan..tak de nak pilih lebih2 sebab masuk2 jer nampak berkenan terus beli..zapp..zapp..ok..dah siap shopping..misi seterusnya.. (kes yg nk bicara xstudy lg nih..huhu) p check-in hotel..
Aku duk kt hotel Tower Regency..senang..dekat jer ngan Ofis Ipoh..jalan kaki pun leh sampai..Hotel dia Not bad jugak la..seingat aku..lama bangunan ni terbengkalai..pastu kalau tak silap dalam tahun 2009 kot dorang bangunkan balik..jadi hotel..kalau kt Ipoh..hotel ni glamer la skarang..tgh2 town kn..


tinggi kan..aku duk tingkat 13..gayat sgt..
 
Selamat Masuk..hihihi
Kat hotel ni tak der standard room k..tp untuk kita yg keje gomen ni..ader la gov rate dia..

ok la rate dia..coz bilik pun ok..

Lobby..aku tak berapa berkenan satu jer..cashier kt lobby ni tak mesra alam..


1302..
Ok..Ok..dah sampai pintu bilik jer aku snap pic..bahagian dalam aku lupe nk snap coz..bukak2 jer pintu terus terjun atas katil..penat weh..tapi bilik dia not bad la...ok lorr..Kalau korang pegi Ipoh..aku suggest korang duduk la hotel ni..nak no tepon hotel??ermm gugel sendiri la ek..hehehe..lupe nk ambik kad dia.. =)





No comments

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤