Watikah yang buat aku geram !

Assalamualaikum .


Alkisahnya..


Tadi lepas jer thumb print..pusing kete pegi pasar tani jap..hari ni kan Selasa..so setiap selasa & Jumaat kat presint 2 ni ader pasar tani..parking la kete kat tepi jalan..(memang bkn dalam petak parking) nak cepat kan..lgpun dah jenuh aku cari parking tapi tak de..full..duk cari parking tu pun aku dah bazir masa setengah jam.kalau masak dah siap 2 lauk huhu..
Then dah park kete jalan la pegi carik apa yang patut bagi mengisi peti ais umah aku..buat stok seminggu..Ayam..daging..ikan..sayur2 skit.. oke dah siap membeli..gedek..gedek..aku pun jalan la p kat kete..msukkan barang yg dibeli..aku pun masuk duduk nak start kete nak gerak dah..TETAPI..aikkk kertas aper yang menghalang pandangan aku ni..athoiiiiiii..dlm hati aku dah berkata-kata..tgk dr segi saiz tu tu ermmm macam..watikah..kalau tak dr Polis..dr Penguatkuasa Perbadanan Putrajaya..Ish..ish..








Memang betul watikah..dr Penguatkuasa Perbadanan Putrajaya..huhuhu..kesalahan aku Melakukan galangan tidak berpatutan di atas jalanraya..dgn kata lebih mudah..halang jalan la..tapi aku carik2 jumlah yang kene saman..tak de pun..dia suh aku isi butiran aku kt ruangan yang disediakan..pastu hantar balik..ishhh tak mau aku..ermm tgk la nanti apa yg jadik..



2 comments

  1. isikan butiran??pegawai tu nak mengorat la tu..hak3

    ReplyDelete
  2. hahaha..xde maknanya..ntah la..kot2 dah th butiran pemilik..pasni senang nak hantar saman kot.. :p

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤