Pada Suatu Pagi

Pagi tadi datang keje cam biasa, aku park kt bus stop depan ofis dulu pastu naik atas thump print.Then alih kete pegi park kt kiosk plak sebab nk lintas jalan pegi kementerian Usahawan tapau bfast.Oke..oke..citer tu tak best :p kejadian yang aku nak citer ni ialah..Masa aku nak lintas jalan tu.tetiba ada sorang brader bawak kete satria..bukak tingkap dan aku tahu dia nak bercakap ngan aku..dan soalan yang akan ditanya jugak aku dah dapat agak..

Brader Satria  : Cik..tumpang tanya..ermm tempat bahagian perumahan kat mana??
Aku                   : Perumahan??eeerrr..kementerian perumahan ker?
Brader Satria  : urmm ye kot..saya sebenarnya tak tahu jugak..tapi saya nk pegi tempat        untuk settle kan hal geran rumah..
Aku                  : errrr..(nama tempat dia nk pegi pun dia tak tahu..aku lagi la..) saya pun tak      pasti la tempat yang encik nak pegi tu kat mane..Maaf yer..
Brader Satria   : oohh yer ker..xpe lah..mekasih yer..

Aku teruskan melintas dan brader tu terus jalan..dannn..tetiba aku rasa malu plak bila orang  tanya aku tempat dalam putrajaya ni..tapi aku boleh jawab tak tahu kat mana sedangkan aku keje kt Putrajaya..Malu tak?? yer la..maybe brader tu pun tak pasti nama tepat kementerian or jabatan yang dia nak pegi tu..tapi..at least aku leh bagi satu nama kementerian or jabatan yang similiar dgn nama perumahan yang dia gthu aku tu kan..

Kes orang tanya menanya tempat dalam Putrajaya ni bukan kali ni jer aku jawab tak tahu..tapi banyak kali dah rasanya..ishh..penah sekali tu ada orang tanya aku nak pegi Imigresen..aku kata tak pasti..padahal..Imigresen tu betul2 depan pejabat aku! athoiiiiiiii..malu betul la kat diri sendiri.. =(

Lepas jer aku tapau makanan..aku masuk ofis terus gugel nama perumahan..then aku 100% sure yang brader tu tadi mesti nak pegi Bahagian Pinjaman Perumahan, Perbendaharaan Malaysia..Alamat dia..wawawa..Presint 2..sama ngan Ofis aku..sadisssnya aku rasa..
Untuk korang yang nak pegi Putrajaya..tak kira urusan apa pun..kalau takut tak jumpa tempat yang nak pegi tu..boleh tengok Maps Putrajaya ni..

Ok lah alang2 dah citer pasal putrajaya..skrg ni ader pesta flora tau kat sini.Jom la datang beramai2..aku pun tak sempat lagi nak pegi..Plan nak pegi malam ni..mintak2 jadi..cekedaww

Doa tuk diri sendiri : Semoga pasni aku akan lebih mengingati..huhuhu =)

2 comments

  1. xrumer services xrumer free backlink
    top seo

    ReplyDelete
  2. backlink search engine seo program backlink service backlink solutions

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤