Terjumpa Otai di Bazar!

alamakkk..sudah pukul 9 mlm..br sempat nk menepek kt sini..huhu..sabtu..yerr memang tak keje..satu hari duk umah..ehh tak..tadi kuar kejap g bangi pastu singgah bazar jap.. =) semalam aku br dapat baju yang aku tempah jahit manik..cantik akak tu buat..kemas jer..so bila dah tgk cara dia jahit tu..tetiba hati ni teringin nk buat jugak..errr buat sendiri la..nak cuba..macam best jer tgk manik tu tersusun baikk punyer..
Dgn semangat waja..aku pun beli la manik-manik yang berkilauan mengikut citarasa aku..balik umah ari ni..start la aktiviti senaman jari ni..dalam hati tawakal jer..yer la..aku buat percubaan ni kt baju yang aku nk pakai raya ke-3 nanti..kalau tak jadi..hahh apa nk jadi ngan baju tu nanti..haru kan..huwahahah..
zup..zap..zup..zap..ermm siap la separuh..tanya mr Cardigan..dia bagi komen sepatah jer..tapi bermakna bagi aku..hehehe 'cantik' waaaaaaa...simple jer aku buat..tapi puas tau..tu yang nk bukak belog pun tak sempat siang tadi..
Oke..habis citer bab manik ni..citer kedua..ermmm tadi aku keluar pegi bangi..nk tukar tudung kt Ariani..tudung tu aku beli kt Ipoh..tapi bila bawak balik..tak macthing plak ngan baju..so jadi keje plak nk kene p tukar..sib baik peneman setia aku ni tak bising..lepas siap tukar tudung tu..pegi ke Bazar Presint 15 plak..duk jalan-jalan..ehhhh..aku perasan sorang brader ni..ehhh..cam familiar la..rasa cam betul tekaan aku ni..pastu..bila makin dekat..sahh..memang sah..tu Ben Ashaari.. dgn wife dia..kalau korang memang seorang blogger tegarr...mustahil tak kenal sape dia..blogger otai very de bombastik..huhuhu...aku selalu join segmen dia..dan hari ni tak sangka leh jumpe dia walaupun dia tak perasan pun aku ..huhu....sampai mR Cardigan pelik jer tgk aku..siap tny...dia berlakon citer ape..adehh...nk tergelak pun ader..(MSH mR Cardigan bkn blogger oke..)..tak sampai umah lagi aku dh tweet En.Ben ni..tak sangka dia balas tweet aku..wahhh..dan aku respek la ngan dia..walaupun Otai tapi tak sombong..aku cakap dia Otai bukan sebab dia ramai followers tapi sebab cara penulisan dia yg matang dan aku rasa  patut di contohi..Byk pengajaran dan kata2 nasihat yang diselitkan dalam entry 2 dia
kalau ada kengkawan yg sudi duk baca entry aku kali ni..ermm yg baru nak belajar nulis blog cam aku ni..aku suggest pegi follow blog dia & baca tulisan dia..tak rugi..dan join segmen2 yg dia buat..best.. =)

2 comments

  1. tweet tu nak mengorat ben ke?aha

    ReplyDelete
  2. Hahaha.. Masa duk tweet tu hubby ada skali la..haha

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤