Cbok Rayer

Raya ke-5..br aku sempat nk apdet mybelog ni..uhhhh...rindunya nk menulis..huhuhu..lama sangat dh rasanya belog ni tak bertuan..dah lama tak blog walking..ermmmm.. sibuk beraya kn..hehehe

Malam Raya ~ Umah Mak Mertua- Tanah Merah
Raya Pertama~ Pagi umah Mak Mertua-pegi sembahyang raya-Salam2 ngan keluarga belah mRCardigan..pastuuu..zasssss..balik umah aku-Kuala Krai..Jalan Tanah Merah-Kuala Krai tak jem tak jem lagi..kesian nenek aku kemain sediakan makanan..tapi tak der orang balik lagi..nanges jap..ish..ish..Sampai jer umah..duk dalam 2 minit..Keluarga belah Umi aku sampai..pastu dalam 2 minit kemudian keluarga belah abah plak sampai..ermm..semua adik2 aku berkumpul kecuali angah tak sampai lagi..Meriah..nenek aku senyum jer..suke la tu..dah ada yang balik.. dalam sejam lepas tu Umi aku gerak balik umah nenek belah umi plak..Angah sampai umah dah lewat dalam kul  pagi.

Raya Ke-2~ Umah aku lagi- hari ni kitaorg satu family pegi beraya kt Kota Bahru..mula2 pegi rumah keluarga belah Abah..pastu aku, mRCardigan, Angah & the gang pegi beraya  umah keluarga belah umi plak..penat sangat..siap beraya..kul 3 pagi baru kitaorg sampai Kuala Krai..huhuhu beraya sakan..suke tengok angah sibuk duk melayan anak2 dia..tapi aku..ermmmmm..xde rezeki lagi..

Raya Ke-3~Balik umah Mak Mertua..Keluarga mRCardigan buat party harijadi untuk anak kakak dia..kitaorang sampai dh lewat..Jalan Kuala Krai-Tanah Merah..sangat2 jem..tersekat kt Kg.Keroh..huhhh..penat sangat..Malam tu lepas borak2..zassss..balik umah aku lagi..esoknya cousin aku kawen..haruslah attend kn..Masa ni kete dh banyak dh di laluan menghala ke KL..orang dh start balik la tu.

Raya Ke-4~ Pegi kenduri kawen cousin aku..dekat jer ngan umah.Kemain berdandan..sampai2 umah pengantin..hadiah tertinggal..aduiiii..xdpt la special gift dr pengantin..sebab tak bagi hadiah..hehehe..:p Kul 2.00 pm..Abah aku dh siap2 nk balik Terengganu dah..esok abah keje.Angah pun petang dah nk balik Jerantut..Umi tak dapat balik lagi..kesian umi ngn abah asri..kete rosak masa raya kedua..so kene hantar bengkel,pomen ckp lambat sikit nk siap..Aku..cuti panjang maaaa...hehehe

Raya ke-5~ hari ni..dh lima hari kita beraya..cepat jer masa berlalu kn..ermmm...hari ni sampai raya ke-8 aku duk umah Mak Mertua aku..dan bila duk sini aku banyak masa sendiri..so boleh la apdet blog.. tapi yang tensennyer..kt sini line celcom slow tahap gaban..3g pun tarakk..adoiiiii...nak ajak mRcardigan keluar..boring ngan jem katanya..ermmm...kn raya..ofkos la jem..kann..

No comments

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤