Selepas Cuti Panjang

waaaaa..hari ni first day aku keje lepas cuti panjang raya..uhhh malasnye nk ngadap keje2 kt ofis ni..errrr bole tak nak cuti lagi??ngeeeee....
pagi2 aku datang keje..sampai jer tempat aku..aikk..eeeyuuuuu..kotornya..ada najis tikus..wekkkk..asal ader benda alah ni kt sini nih??kotor!geli! sib baik mak cik cleaner ada dettol..satu keje la plak nk kene lap semua tempat yang disyaki dilalui oleh cik ti..adehhh..

oke..dah..dah..lupakan pasal cik ti..bila dah balik sini..ermmm back to normal life..rasa macam ada yang kurang..aku rindu kt family aku..tahu..semua orang yang merantau akan rasa macam ni kn.. :( kan best kalau hidup ni kita boleh atur semua seperti yang kita nak..ermm tapi tak kan jadi sempurna jugak..mesti ada keburukannya jugak kan..mesti ada rungutan jugak.
oleh itu..hidup la seadanya..berusaha menjadi lebih baik dari semalam dan esok jauh lebih baik dari hari ini.. :)

No comments

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤