Cara kesan siapa yang ambil gambar kita

4:38 PM


Penah dengar or lawati tak laman web www.tineye.com? kalau yang dah tahu oke la..aku nak sharing pada yang tak tahu lagi..=) aku baru je godek2 kat sini..oke apa yang menariknya aku nak kongsikan mengenai laman web ni ialah.. tineye.com boleh mengesan hampir kesemua imej yang kita gunakan dalam internet..ermmm tak paham? Cmni.. korang mesti suke upload gambar sendiri dalam facebook..twitter or macam2 laman social lain kan..so..kalau korang nak tahu sape lagi yang guna gambar korang tanpa pengetahuan korang..hahhh tineye.com la tempat mengesannya...jom tgk cara dia cmner..

Bukak laman web www.tineye.com 

klik pic utk tumbesaran!
So akan keluar cmni kan.. pastu korang pegi kt pic korang yang dalam tenet..right klik then  copy image url tu..contoh cmni


dah copy letak url tu kt "enter image address"  atau blh jugak kalau korang upload terus image tu..nanti keluar la result dia... contoh cmni


Oke..errr..oke tak???

You Might Also Like

4 Adam Hawa Comel

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Follow me on IG !

Like us on Facebook