Cerita di hari Ahad

Ahad yang C.E.R.I.A~ bangun pagi-pagi siap solat,pegi dapur ready tuk buat bekpes..urmmm..semalam umah aku ader tetamu datang abg ipar satu fmily dtg semalam dr Ipoh..so kena la siapakn bekpes awal2..tapi yg tak bestnyer buka jer pintu bilik..tgk2 kak ipar aku dh siap rebus air kt dapur..errrr..fail! Ingat dh awal dah..uhhhh :p malu..malu..ishhhh!!!
Tepuk dahi kejap..pastu kung kang kung kang..dgn penuh profesional aku menggoreng nasi goreng..simple jer..bahan dia.. ikan bilis,bwg merah,bwg putih,cili padi,telur..pastu siap!..tapiii..kul 10 br makan..ngeeehhhhh...semalam abg ipar & mrCardigan kemain layan nustan...tak tau la kul bape tido, siap jer masak, tgk2 dua-dua sambung tidoZZZzzz..ermmmm.. ^^
Lepas bekpes siap2 nk kuar pegi Mid Valley..Abg/Kak Ipar ajak kami g jenjalan sama2.Aku apa lg, kalau ajak g Mall.. tak kan ada istilah geleng kepala..hehehhe..aku org pertama siap.. :D huhuhuhu..
Sampai sana..makk aiii..parking full..orang kemain ramai..kaya betul la org kat Key El ni ek..tgh2 bulan cmni pun kemain lagi duk shopping..eleh kata org..aku pegi tu buat aper..ngeeeee 
pusing-pusing..belek-belek..ermmm dpt henbeg satu..macih sayam coz blanje sy ari ni ^^ 
Kak Ipar aku nk cari kasut keje..dr Ipoh..semalam dia pegi sogo..sampai ari ni kat Mid Valley..tak jumpe2 jugak..ada yg berkenan pun tak ader saiz :p dia pakai saiz paling kecik..mmg susah nk jumpe ^_^
Dah siap..dah letih..shopping dah..makan pun dah..ermmm..bayar parking sorang RM4 henget..kitaorg pun nak balik...Abg/kak Ipar aku terus ngan aktiviti seterusnya..aku & mrCardigan..terus menuju ke jalan yg benar.......Balik Rumah!
 
*sekian cerita aktiviti saya di hari Ahad ^_~

8 comments

  1. wah mcm2 cerita ari ahad ni ye..salam ziarah follow saya balik..ada entry khas utk wanita

    http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/10/dilema-lelaki.html

    ReplyDelete
  2. sweet je ayat menuju ke jalan yg benar.. balik umah rupanyer, ahaha

    ReplyDelete
  3. @NasZ
    tu la..sepatutnya byk xtvt lg.tp dh tukar plan g Mall..habis masa kt situ jer la :p

    ReplyDelete
  4. @oli-go
    hiihi teiba rasa nk warna warni pulak ^^

    ReplyDelete
  5. hehe.. rajinnye berjalan ! :)

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤