KEMULIAAN IBU MENGANDUNG DALAM ISLAM

 Setiap hari bila on fesbuk..macam2 info yg kawan2 sharekn..dan dlm banyak2 yg dishare tu..aku tertarik dgn satu info pasal Ibu yang mengandung ni..jom baca dan renungkan betapa senang dan banyaknya pahala yang diperolehi oleh seorang perempuan yg mengandung  :)1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

2. Wanita yang hamil dapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat dimalam hari.

3. Wanita yang bersalin dapat pahala 70 thn solat & puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah bagi satu pahala haji.

4. Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid. ...

5. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.

6. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.

7. Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

8. Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

9. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit akan di ampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya & bila dia hiburkan hati anaknya Allah beri 12 tahun pahala ibadat

Info selanjutnya (sila baca disini..byk info yg berguna untuk dikongsi bersama)- http://www.informasi.my/info-kemuliaan-ibu-mengandung-dalam-islam/

2 comments

  1. bestnye mengandung~~
    suka tgok org yg mengandung..bolat je perut pastu muka org mgndung biasanya mesti cam suci je..cam kiut je.hehe

    ReplyDelete
  2. @Bell
    tu la..akak pun teringin nk pegnent :p tp xder rezeki lg..huhuhuh

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤