Mak Andam oohh Pak Andam

Tadi masa duk BW kt blog kawan-kawan tetiba aku tertarik ngan satu entry dr Cik May ni..dia citer pasal Mak Andam yg Andam kawan dia kawen..

oke..yg aku nak citer kt sini pasal pengalaman aku masa nak kawen taon lepas..pengalaman ngan Mak Andam yg sungguh MENYAKITKAN HATI !

Kisahnya.... sebelum kawen tu aku dh survey2 semua tempat untuk buat tempahan andaman ni..tp disebabkan tarikh aku nak kawen tu tarikh cuti sekolah..so mmg ramai la jugak org lain yg nak kawen..so kebanyakan tempat yg aku pegi semua dah fully booked.

Cari punya cari..jumpa la satu kedai  ni..org kata make up dia superb..so aku try nak usha..so deal punya deal..aku pun tertarik la masa tu ngan tawaran dia..terus booked la.. Masa tu dia siap ckp ngan aku dia cuma ambik sehari sorang pengantin jer..dia tak tamak nak ambik sari sampai 2,3 org..nanti tak terkejar katanya..KATANYA..

Oke..lg seminggu aku nak kawen..aku kawin 12 June 2010..tp pelaminnya tak buat-buat lagi..bila aku kol dia kata esok..tak dtg jugak..kol dia kata lagi esok..esok dan esok..sampaiii la malam yg ESOKNYA aku nak akad nikah n terus sanding..pelamin aku tak buat-buat lagi..giler tension..sakit hati..geram semua ada masa tu..abah aku tak yah citer la..mmg bengang ngan dorang..pastu..tgu pun tgu..lebih kurang kul 11 MALAM  ,11 June 2010 geng dorang dtg! boleh bayangkan tak perasaan aku ngan fmly masa tu cmne? rasa nak BAKAR dorang idup-idup.grrrrrrrrr...

kung kang kung kang..jam 4 PAGI, 12 JUNE 2010..,..siaplah..kul 5 pg lebih br aku leh tido...bayangkan kul 11 pagi aku nak akad nikah ni..nasib baik pelamin yg dorang buat tu..mmg jadi la macam yg aku design..yg aku nak..NASIB BAIK...kalau bukan sebab esoknya aku nak kene make up..dah lame kene tumbuk ngan abah aku pak & mak andam nih semua..huhhhh

Ok..citer masa nak make up nk g akad nikah plak.....
Akad nikah kul 11 pg..tp kul 9 pg..muka Mak Andam tu tak nampak2 lagi..HANGIN ! kul bape aku nak bersiap...adoiiii..pastu kul 10 lebih dia dtg dgn bwk baju pengantin..baju akad nikah mmg aku sewa jer..malas nak buat sendiri.. Masalah lagi..dia bawak baju tu bukan baju yang aku nak..adehhhhh..sakit hati lagi..tp NASIB BAIK lagi sebab baju yg dia bwk ni..lagi cantik dr baju yg aku pilih..ermmm dan NASIB BAIK..padan ngan aku..ngam ngam ngan badan aku...
Masa Make Up mmg laju giler dia tonyok muke aku..tp mybe dia ni profesional..so cantik la hasil tangan dia..bila aku tny nape lambat..sekali anak buah dia ckp..mak pegi make up pengantin yg kt kg sebelah td..pastu kg ni..pastu jap lagi siap make up fiza..mak nak kene p make kt rumah pengantin lagi satu pulakkk..Hoiiiiiiiiiiiiiii...bkn ari tu ko ckp ko ambik sari sorang pengantin jer ker????? hahhhh..yg ni mmg aku dh hangin satu badan..siap warning kt dia..selagi rumah sy tak settle...'mak' jgn pegi mana-mana...tak kira la pukul brapa siap pun..yg pengantin-pengantin lain tu sy tak nak ambil tahu..pandai2 la adjust..huhuhu..penyudah..dia upah anak-anak buah dia pegi rumah-rumah lain..hurmmm...

Tapi alhamdullilah..walau macam-macam ketidakpuasan hati kt mak andam jadi hari tu..majlis aku berjalan dgn lancar..

aippppp..tak habis lagi citer nih...oke..lepas sebulan ktorg kawen..tetiba Mak Andam ni msj Mr.Cardigan @ hubby aku..mmg msj dia buat aku SAKIT HATI lagi! Mak Andam ni msj nk pinjam duit RM3000..adoiiiiiiiiiiiiii...terus aku suh hubby reply gthu tak de duit..dah habis buat kawin..hurmmm...

tu la dia pengalaman aku yg mmg setiap kali ada kwn2 aku yg nak kawin..aku akan citer dan nasihat suh hati-hati pilih Mak Andam..tak nak jadi macam aku...



errrr tumpang lalu...saje nk tepek gambar kawen ni..tgk gmbr ingat mak andam..errr hihihhi..



Psstttt : ni entry kisah aku yg paling panjang kot setakat ni...kwn sebelah aku duk tanya aku naip ape..tuk tak tuk tak dari tadi..huhuhuhu








6 comments

  1. NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow...follow pakjoe blk tau

    ReplyDelete
  2. huhu naye cmtu..
    time penting camtu tolonglah jangan buat hal..
    memang kena maki je lah haha

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum...

    sememangnya mak andam yg mnyakitkan hati..kalo xjadi mcm diharap tu, lg la haru...

    happy blogging :-)


    regards,
    BLADE EDGE

    ReplyDelete
  4. @sis92
    sis nanti nk kawen..hati2 pilih yer =)

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤