4 Tempat , 1 Keinginan

Assalamualaikum & Happy Tuesday Lalink !



2012 ni aku tak ada lagi pegi bercuti ke mana -mana selain balik kampung ke Kelantan dan Pahang . 

So tahun ni ada tempat - tempat yang aku teringin nak pegi lagi kat Malaysia nih.  ~
*
*

Genting Highland

Baru je siap booking bilik kat First World Hotel tadi =)


Walaupun tak tahu untuk kali ke berapa aku dah pegi sini .. tapi memang 
tak penah boring kan kat genting nih 

Meriah
Romantik
Sejuk
Cantik

Semua ada kat sini ^_~


Langkawi

tak penah ambik gambar ngan sang helang nih

Langkawi aku penah pegi sekali jer dulu  dgn kawan-kawan . ermm njOy beli ceklat , 
pastu balik ofis buat kenduri ceklat .. hik hik 
Masa pegi dulu tak sempat nak pusing puas-puas satu langkawi . Yang sempat pegi pun kat Makan Mahsuri jer .. pastu apa nama tempat tu .. emm Beras Terbakar ? betul kan nama dia ? hehe lupakk . Tapi kali ni nak pegi ngan Mr Cardigan pulak :)


Pulau Sipadan 



Pulau ni terletak kat Sabah bah .. Sumpah ! aku tak penah sampai lagi ke Sabah . Sejak keje kat Putrajaya ni ada la beberapa kali bos aku offer suruh aku hadir meeting kat sini tapi selalunya aku tolak .. sebab ? ermm belum bersedia nak berjalan kat sana sorang diri .. huhuhu
I'allah ada masa nanti , kalau tak ada halangan boleh la pegi =)


And last ..


Pulau Pangkor


Kalau ada member aku yang baca ni mesti aku kene kutuk punya .. 

"ko nak pegi Pangkor Fiza? Weh .. 5 tahun ko duk Ipoh .. br sekarang ko teringin nak pegi Pangkor? ishhhhh buat rugi jer duk Ipoh kemain lama tp tak penah sampai Pangkor"

Mungkin ini yang akan aku dengar dari dorang .. huhu .. tapi tak pe .. aku terima dan redha jer. sebab mmg betul pun . Entah la kenapa la dulu aku tak penah nak eksaitedkan diri utk pegi sana .. padahal bukan jauh pun . Memang rugi kan aku ni! HUHU .. 
Tahun ni aku tak dapat lagi sapina ke arahan ke untuk ke Ipoh . kalau tak alang-alang dah pegi .. boleh terus ke Pangkor kan =)

Kalau ada yang perasan .. 3 tempat tu semua Pulau kan .. =)  ye . aku memang sangat suka pegi Pulau . tengok sunset . tengok laut . buat aku rasa tenang sangat :)
Mungkin orang lain , tempat yang teringin nak pegi tempat yang jauh-jauh .. Luar Negara cam Korea ke , Paris ke atau paling dekat pun Singapore ke. kan . ni aku .. 
elehh dalam Malaysia jer :p 
Ada .. aku pun ada tempat-tempat Luar Malaysia yang aku teringin nak pegi . tapi nanti lenkali aku share kan keinginan aku tu kat sini . ^_~




8 comments

  1. sipadan n pangkor.best nya.genting cm dh biasa dh.

    ReplyDelete
  2. Mak Usu pon suka tengok pulau..
    Tapi 4 tempat tu pun belum pernah pg.. Ada rezeki nnti nk pgla..cantik...

    ReplyDelete
  3. dulu2 ada juga pergi genting..langkawi juga ada juga jejak..

    teringin nak pergi mekah pulak..

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum fiza...semuanya tempat yg best2 untuk bercuti kan bila la dpt pergi bercuti ni...:)

    ReplyDelete
  5. Cikpuan rara ~ a'ah genting dekat je ngan KL .. tp tu la.. mmg xpenah puas g sana :p

    Mak Usu ~ i'allah nanti sampai la tu mak usu =)

    cinnamon.com ~ Kalau tempat luar M'sia .. Mekah la tmpt yg teringin sy nk pegi jugak =) tp xde rezeki lagi .. I'allah ada la nanti ..

    ReplyDelete
  6. maszull ~ w'salam mama .. i'allah .. nanti mesti dapat bercuti =)

    ReplyDelete
  7. belum pernah pergi 4 tempat tu...
    semuanya nampak macam best...

    ReplyDelete
  8. Masz sidek ~ hihi mmg best =) i'allah one day mesti masz dapat pegi =)

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤