Dua Ribu Dua Belas dah

Assalamualaikum & Happy Tuesday Lalink ! Opsss Happy New Year ! =)

First entry utk tahun 2012 ni dan first day masuk keje utk tahun ni ^_~ 
Hari ni 03.01.2012 genap setahun aku keje kt Putrajaya ni , mmg tak terasa betul masa berlalu . Rasa macam baru 2 hari lepas aku lapor diri kat sini =) sangat pantas kan dari hari ke hari.

Hadis Rasulullah SAW yg diriwayatkan oleh Anas bin Malik r.a , 
baginda bersabda :
"Tidak akan berlaku kiamat sehingga masa menjadi singkat, maka setahun dirasakan seperti sebulan dan sebulan dirasakan seperti seminggu dan seminggu dirasakan seperti sehari dan sehari dirasakan seperti satu jam dan satu jam dirasakan seperti satu petikan api " Riwayat Tarmizi

***
Seperti yang aku listkan azam keje utk thn 2012 dalam entry sebelum ni .. nak bersemangat bila bekerja , 
yer , hari ni mmg aku bersemangat sangat .. tapi disebabkan simptom-simptom demam yang dah datang ni , semangat pun dah menurun , dlm kepala duk pikir nak pegi klinik ambik MC jer . SANGAT TAK SELESA ! BATUK . SAKIT KEPALA . SAKIT TEKAK . Cukup syarat untuk Demam . =(
Kalau aku ngadu kat bos , mesti bos suh balik =) bos aku kan baik hati lagi berkebajikan .. HAHA .

 ***
Seminggu lebih kat kampung mmg mencabar otak dan hati aku bila nak kene masuk keje balik , Bayangkan seminggu aku duk bangun kul 6 ,  sembahyang subuh pastu tido balik , bangun tak bangun kul 10 pagi , makan-makan pastu buang masa main tenet , layan lepak-lepak ngan family , kalau bosan kluar g jenjalan errr meremp-it ngan adik aku ker . Tido malam kul 2 , 3 pagi..
Tetiba seminggu lepas tu , kene jalani hidup seorang yang bekerja . Bangun kul 5 pagi , gosok baju , siap-siap pegi keje . satu hari buat keje kat opis wekkk yer la tu  , kul 5 balik keje , kemas rumah , buat ape yang patut , kul 9 or 10 tido . XoXo . uhhhhh .. 
SANGAT MENCABAR KAN !


TAPI .. demi azam baru .. aku terpaksa lupakan semua nikmat berada di kampung itu :p
Terpaksa buang segala sikit-sikit kemalasan :**
Semoga Azam aku utk tahun ni TERCAPAI dgn JAYANYA ^_~ 
Aminn .. 



15 comments

  1. salam,memang terasa pantasnya masa berlalu,mmg benar le sabda Rasulullah..SAW.

    ReplyDelete
  2. gud luck.salam tahun baru n salam kenal.

    ReplyDelete
  3. dok kampung super duper best..haha.. rasa lama plak masa kalo dok kampung

    ReplyDelete
  4. ok jgk blik kpg.. ni keja kt kpg cuti pun kat kpg.... haha.... keja ngn cuti rase cam sama jer lain r kalu jalan2 g shopping ke ape ke.... waktu keja xyh ckp r punyer r bz... x pernh balik kul 5 slalu smpi mlm jer... ape2 pun slmt tahun baru....

    ReplyDelete
  5. @H.J
    memee ar..xse kelik pat kijo sero..huhuhu

    ReplyDelete
  6. @Saiful Ghani
    mesti byk keje ni ek? hihi..ok slamat tahun baru=)

    ReplyDelete
  7. salam, sgguh cpt masa berlalu kan...

    ReplyDelete
  8. Aww goodluck! Selamat tahun baru! :)

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤