BEN ASHAARI AJAK KONGSI CERITA CUTI SEKOLAH

Assalamualaikum .

hi lalink !



3 minit lepas BA buat segmen ni . hihi pantas betul aku joinkan diri :)
menarik sungguh segmen kali ni .. nak mengimbau kenangan silam nih

Masa zaman aku kecik2 dulu . time cuti sekolah benda yang selalu aku buat .. 

ikut nenek g cari lidi dalam kelapa sawit .(ambik pelepah kelapa sawit . ambik lidi dia pastu buang daun dia guna pisau kecik tu )



atau 

ikut abah g cari pokok2 atau anak pokok dalam kelapa sawit untuk di tanam kat lanskap rumah . :) kalau pokok abah cr pokok untuk buat bonsai .. eh betul ke eja camtu ?
kami pegi satu family cari tau :) adventure betul ^^



dan hari2 lainnya .. duk umah pastu ajak kawan-kawan main dekcok ( alah yg main lukis petak2 kat tanah tu ), main polis entry , main baling bola .
macam-macam permainan lah .
selalu cuti dihabiskan kat kg jer :)

ermm best nyer bila ingat balik . 

Beza dengan sekarang ..
Time cuti budak2 pegi bercuti kat theme park , atau mana2 tempat peranginan . eh tapi ada jugak yang balik kg kan :)
walau budak-budak sekarang bercuti kt kg , jarang tgk dorang nak main permainan kg kan . kalau main mainan pun .. ps2 , game pc :p

Zaman aku dulu mana ada nak pegi theme park ke , bercuti kat tempat2 peranginan ke . 
tak de-nyer .

nak join segmen menarik ni ? tekan sini

Sumber pic : Hasil carian google 



16 comments

  1. wahh .. best nye cuti awq dulu . mir dari segmen yg same ;)
    http://puple96.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung la remaja sekarang...
      jom singgah blog akak... http://ainblogger.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

      Delete
  2. cuti dulu lain cuti skang lain... zaman berubah, budak2 pun dah tak main mainan macam yang kita main dulu.. hehe

    ReplyDelete
  3. nice story.. :) from same segmen. Cik Anis dah follow.. jom follow me pulak.

    ReplyDelete
  4. hi! pka pon join segmen abg ben tau.
    meh la datang melawat.

    http://pkaemerald.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

    terima kasih :)

    ReplyDelete
  5. Best kan masa kecik2...Segmen yang sama =)

    http://pelangianoy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. untung bdk zmn skang... belasan umur da ada blog :)
    p/s: rindu nk wat lidi.. buang daun tu yg best.. :) tp kn bile pk balik zaman kite dulu yg best.. :)

    http://nanieybarnieylurviey.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

    ReplyDelete
  7. wahhh . riangnya ....

    http://www.akuhiduplagi.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

    ReplyDelete
  8. dulu zaman kanak2 kita memang best kan... skrg tak sama dah...

    ReplyDelete
  9. Salam perkenalan saya salah sorang peserta di dari blog abg ben. Jemput ke blog saya, semoga kita persahabatan kita akan mekar bak bunga di taman.BW and follow here.

    ReplyDelete
  10. zaman sekolah memamg best

    terjah sini pula

    http://azrieyx.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html#comment-form

    ReplyDelete
  11. amik lidi kelapa sawit..hihi..pernah buat..masa kecik2 dulu..penat tuh nak memisahkan daun dengan batang lidi tuh..jenoh..

    jemput singgah:
    http://zakirulrahim.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

    ReplyDelete
  12. main polis entry..sellau kalah...waa....hehehe....skrg jdi cekgu..hahaha..ajar student main..hahah

    done follow kamu..

    ReplyDelete
  13. Salam..wah..pokok bonsai kt umah fiza ke tu? cantik sgt2..sy pun minat dgn pkok2 bonsai..unik n cantik sgt2..oh ya, lidi tu buat ape?sori byk tanye plak.hehe

    ReplyDelete
  14. bw sn^^
    http://saranghaesolehah.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤