First Time , Tapi Meriah

Assalamualaikum .

hi lalink !


Family day kat Kuala Linggi 17-18 Mac 2012 memang meriah :) beshh .. dan apa yang aku tahu , ni first family day yang PPDNKK Kajang buat . 3 tahun planning .. baru ni terlaksana . hihi , lama kan . 

Masa lalu jalan ni , macam bukan nak pegi ke pantai je , Kelapa Sawit kiri kanan jalan , biasa kalau pantai kan banyak pokok kelapa ..

tu dia . baru nampak laut :) Kuala Linggi ni sempadan Melaka - Negeri Sembilan.

Tadaaa .. dah sampai . Jalan nak masuk sini .. sempit sangat , chalet kiri kanan . 

Yayy . ini bilik kami . Weeda bilik sebelah . aku lepak bilik weeda je :p Mr.Cardigan lepak dgn kawan2 dia :)

View of the beach - best kan . tak sabar nak mandi . ni waktu petang , sunset :) nampak tak batu-batu kat hujung tu .. hihi macam Ombak Rindu :p

:) i Love pantai !

Gelap pulak gambar ni . Masa berkumpul :)

Game pertama - Bola tampar . Aku tukang sorak pastu ambik gambar :)

Ni game untuk budak-budak . tapi tak aci .. ada mak budak yang tolog penuhkan botol air . last2 pengadil tukar .. sape paling sikit , dia menang :) huhu

Sumpah lawak wehh main benda alah ni ! . tapi yang best , team aku menang . yayy kanan, kiri, kanan , kiri .

Dah penat main , masa untuk terjun laut :) Mandi ! err Mr.Cardigan tak ada , dia tak nak mandi , siap kena kejar lagi ngan geng-geng lain nak humban dia dalam air . tapi .. selamat . hihi Mr.Cardigan sempat lari :p

Aku ngan Weeda main air , tapi separuh je basah . snap pics je lebih :p

Suka sangat pic sunset , macam bayang-bayang jer . nak guna buat header boleh? hihihi .

Weeda .. ni je la keje dia . hihi lukis atas pasir .

Acara malam - tak byk sangat gambar , sibuk nak makan kan :p celebrate besday anak bob , acara bertukar hadiah , then last , karoke :)

The next day - acara bawa bola ping pong guna mulut .. HAHAHA , siyes lawak ! pun tak ada pemenang . dorang main tipu :p

TARIK .. TARIK .. TAARIKKK .. dua-dua sama kuat . tapi , team Mr.Cardigan jugak menang :)
berbirat tangan :(

Akhirnyaaa .. lepas main tarik tali tu , Otai kami , Bob konon2 nak salam la lepas main kan , Tapi .. rupanya dorang dah pakat nak angkat Mr.Cardigan humban dalam air . adehhh .. tak dapet den nak nolong . kena jugakkk .. HAHAHA ..

lepas Mr.Cardigan kena humban , terus mandi beramai-ramai . Aku mandi jauh sikit la . bestt sangat . nasib baik tak hujan .


Dah nak balik dah .. 

Ktorang sampai rumah kul 3 lebih gitu . penat tak yah cakap la . tapi penat pun tak pe , janji happy :) cuma satu je yang tak cukup , kat situ tak de gerai-gerai jual makanan laut yang goreng-goreng tu . kalau ada mesti lagi best kan :)


psttt .. nak cantik tak ? sini


eh , satu lagi.. korang layan JoHaRa tak ? hihi lawakk kan :p  Johan best:)





14 comments

  1. Kem motivasi sekolah mak saya buat kat sini... Pemandanga SANTEEEK WOOOO!!

    ReplyDelete
  2. tapi blk tu mesti penat badan kan..

    ReplyDelete
  3. bestnya main bola tampar pantai :)

    ReplyDelete
  4. tengok gambar pun dah happening, yang realiti nya lebih lagi.. hehe

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum fiza...Kuala Linggi ni tempat utk berehat mmg best mama pun pernah ke sana dulu n umah kak saudara mama pun kebetulan kat sana juga...KM chalet ni bersebelahan jer ngan umah die...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam mama , oo ye ke mama ? hihi kalau time tu mama pg sana , mesti leh jumpa kan :)

      Delete
  6. bestnyaaa.! seronokkan seklai sekali beraktiviti macam ni.. :)

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤