First Time , Tapi Meriah

11:56 AM

Assalamualaikum .

hi lalink !


Family day kat Kuala Linggi 17-18 Mac 2012 memang meriah :) beshh .. dan apa yang aku tahu , ni first family day yang PPDNKK Kajang buat . 3 tahun planning .. baru ni terlaksana . hihi , lama kan . 

Masa lalu jalan ni , macam bukan nak pegi ke pantai je , Kelapa Sawit kiri kanan jalan , biasa kalau pantai kan banyak pokok kelapa ..

tu dia . baru nampak laut :) Kuala Linggi ni sempadan Melaka - Negeri Sembilan.

Tadaaa .. dah sampai . Jalan nak masuk sini .. sempit sangat , chalet kiri kanan . 

Yayy . ini bilik kami . Weeda bilik sebelah . aku lepak bilik weeda je :p Mr.Cardigan lepak dgn kawan2 dia :)

View of the beach - best kan . tak sabar nak mandi . ni waktu petang , sunset :) nampak tak batu-batu kat hujung tu .. hihi macam Ombak Rindu :p

:) i Love pantai !

Gelap pulak gambar ni . Masa berkumpul :)

Game pertama - Bola tampar . Aku tukang sorak pastu ambik gambar :)

Ni game untuk budak-budak . tapi tak aci .. ada mak budak yang tolog penuhkan botol air . last2 pengadil tukar .. sape paling sikit , dia menang :) huhu

Sumpah lawak wehh main benda alah ni ! . tapi yang best , team aku menang . yayy kanan, kiri, kanan , kiri .

Dah penat main , masa untuk terjun laut :) Mandi ! err Mr.Cardigan tak ada , dia tak nak mandi , siap kena kejar lagi ngan geng-geng lain nak humban dia dalam air . tapi .. selamat . hihi Mr.Cardigan sempat lari :p

Aku ngan Weeda main air , tapi separuh je basah . snap pics je lebih :p

Suka sangat pic sunset , macam bayang-bayang jer . nak guna buat header boleh? hihihi .

Weeda .. ni je la keje dia . hihi lukis atas pasir .

Acara malam - tak byk sangat gambar , sibuk nak makan kan :p celebrate besday anak bob , acara bertukar hadiah , then last , karoke :)

The next day - acara bawa bola ping pong guna mulut .. HAHAHA , siyes lawak ! pun tak ada pemenang . dorang main tipu :p

TARIK .. TARIK .. TAARIKKK .. dua-dua sama kuat . tapi , team Mr.Cardigan jugak menang :)
berbirat tangan :(

Akhirnyaaa .. lepas main tarik tali tu , Otai kami , Bob konon2 nak salam la lepas main kan , Tapi .. rupanya dorang dah pakat nak angkat Mr.Cardigan humban dalam air . adehhh .. tak dapet den nak nolong . kena jugakkk .. HAHAHA ..

lepas Mr.Cardigan kena humban , terus mandi beramai-ramai . Aku mandi jauh sikit la . bestt sangat . nasib baik tak hujan .


Dah nak balik dah .. 

Ktorang sampai rumah kul 3 lebih gitu . penat tak yah cakap la . tapi penat pun tak pe , janji happy :) cuma satu je yang tak cukup , kat situ tak de gerai-gerai jual makanan laut yang goreng-goreng tu . kalau ada mesti lagi best kan :)


psttt .. nak cantik tak ? sini


eh , satu lagi.. korang layan JoHaRa tak ? hihi lawakk kan :p  Johan best:)





You Might Also Like

14 Adam Hawa Comel

  1. Kem motivasi sekolah mak saya buat kat sini... Pemandanga SANTEEEK WOOOO!!

    ReplyDelete
  2. tapi blk tu mesti penat badan kan..

    ReplyDelete
  3. bestnya main bola tampar pantai :)

    ReplyDelete
  4. tengok gambar pun dah happening, yang realiti nya lebih lagi.. hehe

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum fiza...Kuala Linggi ni tempat utk berehat mmg best mama pun pernah ke sana dulu n umah kak saudara mama pun kebetulan kat sana juga...KM chalet ni bersebelahan jer ngan umah die...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam mama , oo ye ke mama ? hihi kalau time tu mama pg sana , mesti leh jumpa kan :)

      Delete
  6. bestnyaaa.! seronokkan seklai sekali beraktiviti macam ni.. :)

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Follow me on IG !

Like us on Facebook