Pengiraan Kenaikan Gaji Penjawat Awam

Assalamualaikum .

hi lalink !


Orang lain dah lama buat entry pasal gaji baru , aku baru terhegeh-hegeh nak post. huhu.
tak pe lah . aku cuma nak kongsikan pengiraan kenaikan gaji baru Penjawat Awam ni je :)
Untuk rujukan aku sendiri dan untuk kamu yang keje dalam perkhidmatan awam ^_~

Pekelililing dah keluar dan kalau nak tengok kenaikan gaji mengikut gred masing-masing , boleh terus ke web JPA atau  ,TEKAN SINI :)
Tapi aku nak cakap awal-awal lah , memang lembap sangat dia loading :( line busy .


Psst ~ Gaji banyak la bulan ni ek . dapat tunggakan :)

Oleh kerana gaji dah banyak . jom kita :

Tingkatkan Prestasi , Kurangkan iliurbasi . 
Jangan nak tido jek :p





20 comments

  1. mari kita kira gaji..bolehlah buat bajet dari sekarang..:D

    ReplyDelete
  2. untung keje gov. kan..Cik Ngah ni mintak tak dapat2 huuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) alhamdullilah .. i'allah ada rezeki mesti dpt cik ngah :)

      Delete
  3. assalamualaikum fiza...wah bestnya dpt kenaikan gaji n dpt tunggakan sekali best2...:)

    ReplyDelete
  4. tentula lembab, sebab skarang ramai sgt nak ttgk..
    xpe..tggu sikit2 lagi..hihih
    nur xtgk pun xpe..sbb bukan keje dengan gomen..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg lembap Cik Nur , so kalau nk bukak tggu malam :)

      Delete
  5. wahh/ untung la org dah kerja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tggu kura dah keje nanti , mesti untung jugak :p

      Delete
  6. bess la org yg keje gomen ni huhuhu

    ReplyDelete
  7. hi.. jom baca entry baru pka.

    http://pkaemerald.blogspot.com/2012/04/make-up-by-pka-rahim.html

    tq :)

    ReplyDelete
  8. Kalau yang tak bekerja duk goyang kaki je kat rumah , gaji dia kira cmne akak ? heehehe xP

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi .. dah kawen blum ? kalau dah blh kira ngan hubby , kalo belum kira ngan ayah :p

      Delete
  9. Alhamdullilah, naik gaji.. yeayy :)

    ReplyDelete
  10. best nyer jadik penjawat awam nih yer....;)

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤