Bersama Mereka , Bertemu Mereka - SEDENAK :)


Assalamualaikum .

Memula skali nak ucapakan a big thx to Ben , sebab sudi membawa kami kanak2 ribena ni berjalan-jalan , eh tak . naik kereta ke rumah Pak Cik Mat Gebu . Mekasih jugak kat PCM sebab sediakan makan-makan yang sedapppp sgt ! . PCM , sy suka kek tu :p Jugak kepada kawan2 yg jumpa dan pegi sesama  ke sana :)
 oke meh nak cerita 

Dari minggu lepas lagi geng kopitiam Putrajaya duk berwhatapps plan nak join ajakan En.Ben ke majlis makan-makan blogger Cik Mat Gebu ni kat Sedenak , Johor . Aku last minit bg jwpn nk join :p biasala nk kena mintak izin seizin izin Mr.Cardigan dulu kan . Dah 3 kali mintak , dia bagi . so means mmg betul punya green light lah tu :p

Kami gerak Sabtu , aku tumpang kete Sue , skali ngan Cik kak Qaseh . Tunang sue , zed zedi yg drive . kami pg 3 kete . Ben , kak zila , baby Qhaliff dan Que , tunangnya dan
dak syahir :) adehh berapa kali dan daa .

Jom , cikidauttt , layan picca :)


 Sue,Qaseh ,Aku , Wani -tunangnya Que :)


 tengokk , duk ngan auntie pija pun qhaliff duk cari2 daddy dia


Qhaliff berusaha utk melepaskan diri dr kami . Qaseh menggerunkan agaknya :p


uwaaa , sungguh aku takut masa ni , takut terlepas , qhaliff meronta untuk lepaskan diri dari aku :( , Qhaliff .uhukk 

Tengokkk , duk ngan daddy okeee je 

Kenal tak ? kenal ? hehehe mesti la kenal . Saya lah Sis Lin :)

pssst -qaseh kemain mintak merayu2 nak ambik gambar ngan qhaliff tp qhaliff tak mahu , last2 ngan daddy qhaliff skali masuk gambar :p


eh , suee, awat nih ? hahaha


 syuhh , ape peace peace . sopan sopan , umah org :p


 err, niat asal nak bergambar dgn Pak Cik Mat Gebu , tp tak kesampaian , so dgn mangkuk bertingkat tu pun jadi la.. kenal tak mangkuk tu? hiksss


 Us - Whatapps geng ! Kopitian Putrajaya . Ty je tak de ni :( xpe next time kita kumpul semua :)


 Masa ni oke lagi ..


 eh yang ni , asal Qaseh ? nak manari samba ke ?


 ni satu lagi , lepas gian ngan mangkuk . HAHA !


olololo , suke gambar ni , comel kan ! Qhaliff kecikkkk je kat luar :p


 Ni la kami , PCM tukang ambik gambar je :)


Dah OTW balik , singgah kat RNR Ayer Keroh utk makan , solat dan borak2 jap :)


 ehem ehem , abe Que ngan tunang tercayang , muchuk muchuk :p

erkk , sori ye , gambar makanan tak de  sebab , hihi yer la ni first time datang umah PCM ,
baru -baru sampai tu mesti la keseganan tu tinggi menggunung lagi . Tapi lepas 30 minit je , ermm segan ntah kemana , gelak je lebih :p ngeehh .

Tu la dia perjumpaan kami di Sedenak :) Happening sangat , tambah2 bila Sis Lin dtg , haa ambikk ko , lg Meriah riah u ! :)

A Big Thxs To All Of U yang terlibat  :)



Entry Sedenak disana 

Ben Ashaari 
Cik Mat Gebu 
Qaseh Supura :p 
Que Achmad
Syahir dak Innocent
Kak Yati 
Sis Lin 
Kak Ayu
Sue Joshua
Cikali


psst - ty sayang , jgn sedih2 ye , & mieza , next gather kita bermeriah riah same2 oke :) Muahhx




Join ni jom  # pewitt :)
cer klik # With Love 
sini pun # Muahx
errk satu lagi # Lebiu
psst last # korang owsem sgt!
Mekasih byk2 pd c comel yg klik :)




38 comments

  1. Replies
    1. ehh , lorrr , ingatkan syahir yg pakai bj itam tu :p , bukan eh ?

      Delete
  2. As salam Fiza...

    Huhuhu sana sini dok up entry, sis belum ada kesempatan lg ni, msh terasa kepenatan dek jualan amal siang td, now duduk baca entry sorg2 sambil landing hehehhe

    Awak mmemang cumei cute cantik!!! Nnti raya mai lg yeee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam Sis , hikss kan , fiza pun duk membelek baca semua :)

      ngehhh macih sis :) suka sgt dpt kenal sis & yg lain :) i'allah :)

      Delete
  3. entry sedenak sy blom siap lgi...dop dang lagi nk mngadap lappy..neway, best entry nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. dok dang , tggu dang la kang .. macih abe pok ku mat :p

      Delete
  4. salam ziarah fiza..

    dr smlm cr link kamu.. alhamdullilah.. jumpa akhirnya...

    sis boh blog kamu ke bloglist sis..

    apapun., semalam mmg best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak :)
      alhamdullilah jumpa :p fiza pun dah mskkan blog sis dlm bloglist fiza :)

      Delete
  5. Hukhuk....terharunya la haih... Sedih nk ngis rse... Cpt lh bt gthering ty nk join! Minta maaf sgt2 ty beria2 pujuk akk last2 ty xde...sorry sis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. olololo , tak mo tak mo nanges oke :) its oke dear . oke nexttttt pls :p

      Delete
    2. rewindla lik masa ni, plis

      Delete
  6. wah. best nya kamu kamu semua gathering :)

    ReplyDelete
  7. mesti best dapat makan kat rumah orang yg pandai masak, hehe.
    nape xde gambar makanan? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi , tak snap pun :p malu nk terus serbu makanan :p

      Delete
  8. Salam ukhuwah dari akak utk adik manis yg cun melecun....suka tngk muka Fiza, manis je orngnya..mmng bestkan pertemuan kat Sedenak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ukhuwah kak :) hihi mekasih kak :)
      kannn bestt sgt !

      Delete
  9. untung la dapat jumpa qhaliff...cik en bila la agaknye kan?

    ReplyDelete
  10. bilo ni .. dop ajok kito hehe... peewweettt

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh lorrr , tu la, janji kat putrajaya , g tunggu kt perlis.. haha kan dh kena tgl . erkk kak piza bwk kemba qaseh je lah :p

      Delete
  11. wahh, bestnya dapat gathering sama2 ngan blogger terkenal.. nice

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum fiza...wah seronoknya gattering sesama blogger kat rumah PCM plak tu...

    ReplyDelete
  13. wah..bestnyer kumpul ramai2...!
    geram sokmo tgk dak Qhalif tu...!

    ReplyDelete
  14. seronoknya berkumpul ramai2 tgk qhaliff..beso dah anak ben...
    tuan blog comey lote tu...ermm...satu lagi nak tanya fiza..cik mat gebu tu kena mengena camner dgn ben...?

    ReplyDelete
  15. Wah bestnyer jumpa ramai2 mcm ni :)

    Meriah meriah :)

    ReplyDelete
  16. bestnya dapat kumpul ramai2 gini... :-)

    ReplyDelete
  17. hari jumpa a.ben time kenduri aqiqah, si qhalif tdo je..:) haah, dlm pic nmpk qhalif bsar..hehe

    ReplyDelete
  18. Terima kasih sudi dtg....dan maaf baru pcm perasan entri ni...apa yang kurang minta maaf yea...

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤