Dia memang Pencinta Kucing Sejati


Assalamualaikum .


Semalam 1st time aku tengok cerita takdir yang disiarkan di TV3 , aku tak tahu la kot-kot ni episod pertama dia ke apa , tapi kisah yang ditunjukkan semalam memang menarik . Mula tu aku dengar suara je kat TV , aku kat dalam bilik . Ingatkan dia bercerita mengenai kesusahan / penderitaan insan lain seperti kisah Bersamamu tu , tapi tetiba dengar pasal kekejaman yang dilakukan terhadap 'Hero' yang kena potong kedua-dua kaki depan dia pastu dibiarkan macam tu je. dalam hati aku , 'eh , sape yang kejam sangat buat kat orang macam tu' . Bila dah dengar macam tu , cepat-cepat aku keluar , duk tencongok depan TV , masa tu adik aku dah serius muka ngadap TV . 

Rupa-rupanya , kisah yang dipaparkan ialah mengenai Kucing :) Cerita dan pengalaman seorang lelaki berhati mulia, Henrey (Maaf jika tersilap ejaan nama) yang dah selamatkan seekor kucing yang kena seksa , macam yang aku cerita kat atas tu . Kucing tu diberi nama 'HERO' . Henrey jumpa 'Hero' , bawak balik rumah dan sapukan minyak gamat je kat luka 'Hero' kerana waktu tu  beliau tiada wang nak bawa 'Hero' untuk dapatkan rawatan di Klinik . Dan dengan Kuasa Allah , luka 'Hero' sembuh dalam masa sebulan je :)   .
Mengalir airmata Henrey masa bercerita pengalaman dia tu , sampaikan aku pun berair mata :(

Banyak pengalaman dan cerita-cerita kucing yang dia dah selamatkan , dia kongsikan semalam . Cerita mengenai penganiayaan terhadap anjing pun dikongsikan .

Menarik bukan :)

Dan kalau tak silap aku , ilham untuk buat blog KakiMotong ni datang selepas Henrey selamatkan 'Hero' tu :) (Maaf jika tersilap info)

Banyak info dan cerita mengenai kucing dan anjing ni yang dikongsikan di blog beliau , mungkin ramai yang dah tahu mengenai blog KakiMotong ni , tapi bagi yang tak tahu , aku bagi link untuk ke blog beliau :)

Tekan Banner oke :)
Blog PAPA HERO
Murni sungguh hati beliau kan , semoga apa yang dia buat ni , menjadi ikutan dan pedoman untuk kita semua , JANGAN SESEKALI lakukan penganiayaan terhadap binatang , lebih-lebih lagi kucing , yang juga haiwan kesayangan Rasul kita .


Mama Maszull  dan Maszsidek dah penah terjah ke blog ni ? Miowwww :) Mama dan Masz juga  salah seorang blogger pencinta kucing sejati yg aku kenal :)




10 comments

  1. manusia yg potong tu mmg kejam.. byk kucing2 yg dianiaya skang ni. yg buat org2 yg da berakal. da besar.. huh..

    ReplyDelete
  2. kucing kan comel dan haiwan yang penyayang..tak sanggup kalau nak buat pape pada mereka...even nak sepak pun tak sanggup..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak , tgk dia duk miow miow mintak makanan tu pun kesian

      Delete
  3. setiap kali tengok video kisah hero ni kak... mesti menangis...
    semalam tengok rancangan takdir ni pun menangis...

    semoga kisah hero ni memberi byk ikhtibar kpd masyarakat kat luar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian kan , nasib baik ada yg selamatkan :)

      Delete
  4. smlm dya pun ada tgk.. sebak tgk..

    ReplyDelete
  5. nur juga pencinta kucing, mmg xboleh tgk kucing jalanan..sedih je rasa..
    kisah hero ni mmg beri impak yg besar pada masyarakat..kalau ade yg xsedar lagi mmg kejamlahh..!

    ReplyDelete
  6. Kesian miaw...npe lar ada manusia yg kejam gitu...sian...

    ReplyDelete
  7. ika pon ade dengar2 pasal benda nie. kesian sgt kat kucing tu. even ika takut kucing.hikhik

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤