Review # 8 JAM

11:28 AM


Assalamualaikum .

Selamat berhujung minggu :)



Dalam entry ni aku  nak review pasal movie 8 JAM yang aku tengok semalam .
Memaparkan kisah kehidupan Alang Budiman (Shahezy Sam) yang hidup dalam keadaan Tak terurus dan suka bergaduh , dikawasan yang dikelilingi Along dan kotor . Alang dibesarkan oleh Ibu dia , tapi Ibu dia mati depan matanya akibat berhutang dengan Along . Lepas ibu dia Meninggal , Alang dibawa ke rumah Kebajikan dan kat situ dia berkenalan dan rapat dengan Julia ( Yana ) . Alang sangat sayangkan Julia , tapi satu hari tu , Makcik Yana datang dan bawak dia keluar dari rumah Kebajikan tu . Selepas pemergian Julia , Alang lari dari rumah kebajikan dan kembali ke tempat asalnya . Disana Alang selalu diburu Along akibat hutang dan dendam .


Tapi, tak lama lepas tu , Alang berjumpa balik dengan Julia disebabkan satu kejadian. Hubungan mereka kembali bertaut dan kerana terlalu sayangkan Julia lah , Dia sanggup bunuh Julia . Sebab kenapa Alang bunuh Julia , haa tu kene g panggung tengok 
sendiri :p\

Oh ya , 8 Jam yang dimaksudkan ialah 8 jam sebelum Alang dikenakan hukuman gantung , dia diberi peluang untuk luahkan dan bercerita dengan seseorang di penjara . Kira saat-saat terakhir dia la . Tiada siapa tahu kenapa dia bunuh Julia , dan dalam masa 8 Jam ni la dia luahkan sebab dia bunuh orang yang paling dia sayang tu kat pegawai Penjara yang dia bercerita tu .

Kisah yang dipaparkan dalam movie ni banyak memberi pengajaran kepada kita , errk aku nangis jugak dalam satu part tu , sedih wei ! Dan yang paling menakutkan ialah saat Alang diseret untuk digantung , hishhh , meremang bulu roma .  Boleh bayangkan macam mana perasaan kita bila kita sendiri tahu saat kematian kita .Takut .

Dan untuk movie 8 JAM ni aku bagi 3 1/2 bintang . nak bagi 4 bintang tak boleh gak sebab ada part yang macam tak tahu apa jadi selepas tu .
Ingat ye , ni pendapat aku je , Kalau korang yang dah tengok dan tak sependapat dengan aku , tak kisah la , sebab apa yang tulis ialah penilaian aku sendiri . 

Petunjuk untuk bintang yang aku bagi 



Selamat Menonton ;)


You Might Also Like

17 Adam Hawa Comel

  1. ohhh. gituuu . bersemangat nk pi tengok!

    ReplyDelete
  2. 3setengah bintang..kira kategori best jugaklah citer ni ye..

    nur ni jrg sgt tgk wayang..huhu

    ReplyDelete
  3. wah..mcm nk pi tgk je..


    psst : cetelah..naper dia bunuh julia tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. p la :) syyyhhhh .. hiksss :p

      Delete
    2. hahahahhaaa..tau dah..

      selamat wallet..hik..hik.

      Delete
  4. assalamualaikum fiza....mcm best jer cite ni boleh pi tengok nanti...:)

    ReplyDelete
  5. Maybe akan gi tengok kot..hihi mls nk update blog!!"!

    ReplyDelete
  6. insyaallah ada masa nak gi tengok...:)

    ReplyDelete
  7. nak kena pi tgk jugak filem ni.. ramai org kata besttt hehe

    ReplyDelete
  8. dya tak tgk lgi citer tu..:(
    skrg ni sibuk

    ReplyDelete
  9. alaaa mule2 nk bce review ni tp awk byk bgtau jln citer die laa anyway xpelah dah awk kate 3 1/2 bintang nti nk pergi tgk sendiri jgk. =]

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Follow me on IG !

Like us on Facebook