Semak Markah Peperiksaan Pelajar


Assalamualaikum .

Sekarang semua dah dihujung jari kan , oh , kenapa aku cakap macam tu ? hihi aku baru lepas semak markah peperiksaan adik aku kat website td . Kalau dulu ,budak-budak sekolah ni boleh sorok result peksa , Cikgu pesan suh ibu bapa pegi sign buku rekod sambil nak tunjuk markah ujian pun , tak bagitahu ibu bapa sebab takut kena marah kalau result teruk . Tapi sekarang , no , no ,no . Tak boleh nak sorok dah . Bukak je laman web MOE , masukkan no IC atau no Surat Beranak . Hahhh terpapar semua ! Mana nak lari ? hehe .

Jadi kepada Ibu Bapa , 

Sila tekan link kat bawah untuk nak tengok markah ujian/peperiksaan anak anda oke :)


Dah lama dah sistem ni dilancarkan . erm , aku pun dah lama tahu , cuma baru hari ni nak kongsikan kat sini :p Bila masuk je cuti sekolah , haaa time tu la rasanya cikgu-cikgu ni masukkan data markah pelajar , sebab tu bila cuti sekolah , cikgu kena keje , - itu yang kawan aku yang bergelar guru bagitahu la :)

Oke lah , aku nak sambung check markah ujian adik-adik aku jap ,
Nak call umi tanya no surat beranak dorang :p



3 comments

  1. wah..baru tahu ni..!
    dunia sudah mkin canggihkan..!

    terima kaseh sudi beri tahu.. :)

    ReplyDelete
  2. menarik..memg kene check ibu bapa markah anak mereka..hehe

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤