Tweaks "Menarik" untuk iPhone,iTouch,iPad


Assalamualaikum .

Korang pengguna Iphone tak ? aku , ya . Dan , kalau Iphone yang kamu gunakan tu sudah di jailbreak , kat bawah ni aku kongsikan beberapa tweaks best untuk bestkan lagi iphone korang :) cer try , comfirm korang akan cakap , waaahh memang owsemlah guna iphone :p



Tweeks ini semua tersedia pada iDevice yg sudah mempunyai Cydia / Jailbroken iDevice,


1.Barrel 2
Barrel 2 adalah tweek yg berguna mengganti tampilan masa kita menggeser dari halaman 1 ke halaman lainnya.
Repo yang diperlukan adalah http://repo.ig33kstas.com/


2.AndroidLock XT
Bosan dengan Lock screen yang sama je?? masukkan angka terus? mahukan yang seperti
 android ?
AndroidLock XT jawabannya,tweeks ini akan menjadikan Lock screen kita seperti Android
Repo : http://sinfuliphonerepo.com/


3.Graviboard
Tweek ini menjadikan icon-icon terlihat seperti terjatuh,berenang-renang diudara
Repo : http://cydia.xsellize.com/


4.Iconoclasm
Bosan dengan icon yang cuma ada 4 x 4 , kalau nak yang lebih banyak? silahkan install tweek ini 
Repo : http://cydia.xsellize.com/


5.Icon Renamer
Sesuai namanya Renamer ,merubah nama icon kita 
Repo : http://apt.thebigboss.org/repofiles/cydia/


6.Lockdown Pro
Tweek untuk mengunci apps kita yang kita hendaki,seperti apps yg berisi file2 privasi dll
Repo: http://repo.insanelyi.com/


7.Masks
Masks adalah Tweek yg blh mengganti bentuk icon,dan dapat menjadikan icon berbentuk seragam/ sama
Repo: http://cydia.xsellize.com/


8.MultiIconMover
bosan nak pindahkan icon 1 per 1??? tweek ini menyediakan fasilitas yng lebih senang dan cepat !
Repo: http://repo.insanelyi.com/


Cara Install
Setiap iDevice harus dah di Jailbreak / terdapat cydia
Step 1 : Buka Cydia pada iDevice
Step 2 : Masukkan Repo yg tertera diatas sesuai keinginan ,pada
MANAGER>SOURCES>EDIT>ADD>ADD SOURCE> Done
Step 3 : Search Tweeks diatas
Step 4 : Install dan Respring!

 link ni jugak boleh dijadikan rujukan 


psst - satu hari setengah aku duk menggodek benda alah ni - Installous ngan cydia .
akhirnya baru leh xplore . Hilang pening :)


6 comments

  1. Kita pakai HP murah jer ☺☺

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum fiza....wah mcm menarik jer ni kalau nak tahu kenalah cuba ye x...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam mama , hikss 2 hari fiza habiskan masa du godek benda alah ni :p

      Delete
  3. Kamu ni dah macam hacker la pulak? Wah!

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤