Tweaks "Menarik" untuk iPhone,iTouch,iPad

1:17 PM


Assalamualaikum .

Korang pengguna Iphone tak ? aku , ya . Dan , kalau Iphone yang kamu gunakan tu sudah di jailbreak , kat bawah ni aku kongsikan beberapa tweaks best untuk bestkan lagi iphone korang :) cer try , comfirm korang akan cakap , waaahh memang owsemlah guna iphone :p



Tweeks ini semua tersedia pada iDevice yg sudah mempunyai Cydia / Jailbroken iDevice,


1.Barrel 2
Barrel 2 adalah tweek yg berguna mengganti tampilan masa kita menggeser dari halaman 1 ke halaman lainnya.
Repo yang diperlukan adalah http://repo.ig33kstas.com/


2.AndroidLock XT
Bosan dengan Lock screen yang sama je?? masukkan angka terus? mahukan yang seperti
 android ?
AndroidLock XT jawabannya,tweeks ini akan menjadikan Lock screen kita seperti Android
Repo : http://sinfuliphonerepo.com/


3.Graviboard
Tweek ini menjadikan icon-icon terlihat seperti terjatuh,berenang-renang diudara
Repo : http://cydia.xsellize.com/


4.Iconoclasm
Bosan dengan icon yang cuma ada 4 x 4 , kalau nak yang lebih banyak? silahkan install tweek ini 
Repo : http://cydia.xsellize.com/


5.Icon Renamer
Sesuai namanya Renamer ,merubah nama icon kita 
Repo : http://apt.thebigboss.org/repofiles/cydia/


6.Lockdown Pro
Tweek untuk mengunci apps kita yang kita hendaki,seperti apps yg berisi file2 privasi dll
Repo: http://repo.insanelyi.com/


7.Masks
Masks adalah Tweek yg blh mengganti bentuk icon,dan dapat menjadikan icon berbentuk seragam/ sama
Repo: http://cydia.xsellize.com/


8.MultiIconMover
bosan nak pindahkan icon 1 per 1??? tweek ini menyediakan fasilitas yng lebih senang dan cepat !
Repo: http://repo.insanelyi.com/


Cara Install
Setiap iDevice harus dah di Jailbreak / terdapat cydia
Step 1 : Buka Cydia pada iDevice
Step 2 : Masukkan Repo yg tertera diatas sesuai keinginan ,pada
MANAGER>SOURCES>EDIT>ADD>ADD SOURCE> Done
Step 3 : Search Tweeks diatas
Step 4 : Install dan Respring!

 link ni jugak boleh dijadikan rujukan 


psst - satu hari setengah aku duk menggodek benda alah ni - Installous ngan cydia .
akhirnya baru leh xplore . Hilang pening :)


You Might Also Like

6 Adam Hawa Comel

  1. Kita pakai HP murah jer ☺☺

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum fiza....wah mcm menarik jer ni kalau nak tahu kenalah cuba ye x...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam mama , hikss 2 hari fiza habiskan masa du godek benda alah ni :p

      Delete
  3. Kamu ni dah macam hacker la pulak? Wah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkkk .. katakan tidak pada hackerrr ..

      Delete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Follow me on IG !

Like us on Facebook