Raya Di Tanah Merah dengan baju Merah .


Assalamualaikum .


Cerita Raya lagi :)  

Raya kedua aku sambutnya kat Tanah Merah pulak , Kg. Hubby . Dan kerana beraya di Tanah Merah makanya ,tema baju pun harus lah Merah :p 
Kemeriahan yang dirasa , sama je macam kat kg. aku . Alahh kalau dah namanya kampung , mesti lah meriah kan , kat mana-mana pun :) 
Tapi sayangnya aku tak sempat nak bergambar banyak-banyak-banyak dan banyak bersama keluarga Mertua, sebab , masa kami sampai , ahli rumah dah kurang sebab kakak-kakak dan abg-abg ipar aku dah gerak balik ke rumah mertua dorang masing-masing . 
kiranya , aku Check-In , dorang Check-Out . haa gitu la :p

Merah bak Merahnya Makngah . Aku sampai sekarang tak faham , kenapa orang selalu kaitkan MERAH dengan MAKNGAH . kenapa ek ? ada yang tahu tak ? adakah kerana Makngah yang bagi nama warna ni warna Merah ?


Ni je lah yang sempat disambar untuk bergambar . eh dah macam pantun pulak :p
Tapi agak kejam disitu sebab dengan Mak Mertua pun aku tak sempat bergambar :( hishh .

Raya Kedua jugak ada tragedi September yang jadi kat family aku . Dugaan . Sedih dengan kejadian tu , tapi kami tetap bersyukur . Part ni aku ceritakan dalam entry seterusnya oke . 
sob sob sob :(




21 comments

  1. merahnya...tapi cun..!
    entah lah nur pun xtahu apa kaitan merah dengan mak ngah..huhuhu

    ReplyDelete
  2. Erm..merah..mgkin makngah tu dulu asyik pakai merah tu yg melekat sampai sekarang..hehehe..

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum fiza...cantik la mama memang suka color merah ni betul la merah sangat la mak ngah..mak ngah juga yg kena kan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam mama , fiza pun .. pebret kaler nih mama :p

      Delete
  4. hubby dia org tanah merah , rupenya...ghehehhe.... jaa pulak di wakaf bharu, kelate! hehehehee... jaa nak bagutahu pasal ini ---> http://jaakechik-e-niaga.blogspot.com/2012/09/bloglist-ramadhan-tamat.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tgk link tu .. waaa mekasih byk2 jaa :)

      Delete
  5. beraya kat kampung mmg meriah sakan,... merah tu warna faveret saya.. hehe.. nice

    ReplyDelete
  6. Hey , ty tak tau pun MERAH - MAKNGAH punya kes? 1st time.

    Trajedi apa pula?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha .. apa la ty ni .. itu la..misteri sungguh .. tp mmg kalau sebut merah mesti org akan ckp.. wahhh merahnya makngah .haha

      Delete
    2. Semalam ty de dgr orang sebaut merah makngah ... terus teringat kt akk...hehehe..

      Delete
  7. merah nye baju akak dan suami akak... nampak terserlah... :D

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤