Mmmbekk , Mmbohhh :p


Assalamualaikum .


Barang semua aku dah siap packing . Tinggal nak angkat letak atas troli , tolak pegi tingkat 2 . Pastu selamat tinggal Metrologi Sah . Ecehh .. macam nak pindah jauh je . Padahal pindah satu tingkat je kot :p . 
10 hb hari tu aku dapat surat pertukaran unit . Terkejut jugak sebab baru setahun lebih aku kat Unit ni . Baru sangat lagi kot . Memang langsung tak sangka . Di HQ ni , ditukarkan unit umpama tukar cawangan tempat bekerja tahu . 

Penjelasan yang Pengarah bagi sebab pertukaran aku , cukup melegakan aku . Katanya , aku ditukarkan sebab di Unit baru tu memerlukan khidmat seorang lagi pegawai perempuan . Ye la , risau jugak , kot-kot sebab kerja aku tak memuaskan hati pengarah , jadi punca kan . 
Tapi tak , anggapan negatif aku tu tak betul :p . alhamdullilah .

Baru last week dalam entry ni , aku titipkan disitu antara sebab aku sambung belajar . hihi kerja tak sibuk konon , tup tup , haa masuk unit baru ni , alamatnya , jangan harap nak duduk lepak kat ofis je oke :p 
Sebenarnya , aku tak kisah ditempatkan dimana pun , selagi boleh , 'i try my best'  *walau dalam hati menangis , cewah! boo .. haha
Sejak-sejak jadi budak sastera ni , ayat pun konon nak bersastera je :p wekkk .

Apapun , yang penting bagi aku , walau kat mana pun kerja , suasana dan cara kerja tu jadi keutamaan . bak kata pepatah , masuk kandang kambing mengemmmmmbekkk , masuk kandang kerbau menguak ..mmbooooooh . erk , ntah betul ke tidak ejaan tu :p





11 comments

  1. lembu bunyi..mbuuuuuuu...kan..? hihihih..

    apepun selamat bertugas di unit baru.. :)

    ReplyDelete
  2. short notice gak tu... selamat bekerja di tempat baru.. :)

    ReplyDelete
  3. kerja kat mana2 pun ok..asalkan kita selesa...:D

    ReplyDelete
  4. semoga ceria di tempat baru ye dear :)

    ReplyDelete
  5. tahniah... moga makin berjaya dlm kerjaya :-)

    ReplyDelete
  6. selamat bertugas di unit yg baru kak....

    ReplyDelete
  7. bertugas kat mana2 pun sma..dpat pengalaman baru:)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum wbth
    Pekabar?.. Maaf ama tirana aduka tak singgah..:)

    ReplyDelete
  9. slmt bertugas ditempat baru..hihi

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤