Naili's Place & Pizza Milano

1:26 PM


Assalamualaikum .

Makan , Makan . hikss . Naili's Place , Ampang . Aku bersantap kat sini hari Rabu lepas , Masa duk berkursus tu sempat lagi jengah makanan luar dari hotel :p 
first time lepak kat restoran ni dah buat perut aku jatuh hati . Kat sini ada macam-macam jenis makanan , Malaysian Fav Food cam - Nasi Lemak , Kuey Teow , Tomyum , Sup tulang , Ubi rebus pun ada :) Western Food - chicken /lamb chop ,steak , fish n chip , alah banyak lah lagi . 
Kalau nak cuba boleh la pegi sini , yang dekat Ampang ni lokasi dia di Jln Memanda 9 , Ampang Point . 



 Chicken Chop for him 

Burger 'Big Bite' for me :) urmm , yummilicious! :p

Walaupun aku penggemar tegar Tomyum , dan kat restoran ni mmg ada menu tomyum , tapi tekak aku ni tak tahu la kenapa , selera untuk menelan tomyum hanya di kedai/restoran yang hidangan utama dia tomyum je . Kena pulak yang tukang masak dia siam/thai . perghh ! sedap . *tetiba nak makan tomyum la pulak .


Dah , dah , tamat kisah di Nailis , Kita ke tempat berikutnya , di Pizza Milano KLCC
* dah macam JJCM pulak :p
Nama tempat Pizza , tapi bila tengok menu kat sana ,bukan pizza jadi pilihan tapi mata aku terpaku pada Meat Ball Bolognese dia . aduhh , duk menaip ni telan ailio la pulak , teringat kesedapan dia =D


Meatball tak habis seketul :( aduh , rugi rugi .

Sedap Meatball dia , tapi orang kata Meatball kat Ikea lagi best kan , erkk aku tak penah lagi rasa Meatball Ikea :( setiap kali pegi Ikea , gerun tengok orang ramai beratur untuk Meatball ni . tu yang tak penah boleh merasa tu :p
   
Lokasi Pizza Milano ni kat foodcourt KLCC , ada kat tengah-tengah food court . Dia bukan dalam restoran ye . Makan sambil tengok tarian air kat Kolam depan KLCC tu . 
oh cantiknya :)

Balik dari kursus , semangat nak diet kembali berkobar-kobar . haha . Macam-macam makanan masuk , senaman tak de kat sana . haa duk kumpul lemak je :p Dah la makan kat hotel 6 kali sehari , campur dengan makan kat luar lagi .erkk . tak sanggup nak timbang :p
Pasni kena tekadkan hati , ikut geng ofis g bersenam senam :p




You Might Also Like

12 Adam Hawa Comel

  1. nampak sungguh menyelerakan..tengah lapar ni dear..uhuk.

    ReplyDelete
  2. kuat nya makan...nanti kita jumpa di penang boleh la kuar mkn sama2 ek..ekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh boleh .hihihi pekena char koew teow :p

      Delete
  3. bila nk pi ikea dgn ty n others ni?

    ReplyDelete
  4. Naili'S place memang best diorang cakap.....
    AJ ni selalu duk lalu lalang je...
    Tak penah singgah pun...
    Hehehheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi nanti lalu lagi skali singgah ek :)

      Delete
  5. wah nmpk sdp.. boleh la try nnti :) burger tu sungguh menggoda tekak..

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Follow me on IG !

Like us on Facebook