Ubat Oh Ubat


Assalamualaikum .


Hari ni , dah masuk hari ke-3 , hubby aku masih lemah . Ubat tak pernah miss walaupun dia dah start merungut dah asyik kene makan ubat :( 
Teruk betul demam , first time katanya dia kena demam teruk macam ni . Esok last aku kene hantar sample yang doc mintak ke Klinik , pastu lagi seminggu keluar la result dia. Mintak-mintak tak ada apa-apa .

Tadi pulak aku bawak adik aku g Klinik . Pagi ni je dah 2 Klinik aku jejak :p
  Adik aku pulak doc ckp kene gastrik , . Doc bagi masa dalam 3 hari , kalau demam dan sakit perut dia still tak ok lepas makan ubat yang dia bagi , kene bawak g Hospital untuk ambik darah dan rawatan seterusnya . Ya Allah , semoga semuanya baik-baik je . 

Aku pulak , dah 3 hari jadi nurse kat rumah , pagi ni aku sendiri dah start bersin , panas badan , sakit tekak , sakit kepala . 4 tanda awal nak demam jugak :(  Dan sekarang , dengan aku , aku sekali kene telan ubat :(




Walau apapun , ucap Alhamdullilah tu tak penah aku lupa , sebab segala sakit yang datang kepada kita tu , adalah penghapus dosa-dosa kecil kita kan :)
Terima Kasih Allah , kami mohon semua yang TERBAIK dariMu untuk kami . Amin .


psst - Aku baru baca kisah Mak Pinky Momma yang sedang sakit sekarang ni .
Kanser Payudara :( Semoga beliau cepat sembuh dan semoga segalanya dalam perlindungan Yang Maha Esa . Amin. Sama-sama doakan oke .

Published with Blogger-droid v2.0.9






9 comments

  1. semoga semuanya cepat sembuh ya.. ada hikmah sebaliknya..
    take care..

    ReplyDelete
  2. Semoga suami fiza cepat sembuh dan jaga juga kesihatan diri tu.

    ReplyDelete
  3. jgn lupa minum air masak byk2 ye fiza..
    cuaca sekarang mmg xmenentu..
    nur doakan fiza sekeluarga cepat sembuh..!

    ReplyDelete
  4. moga cpt sembuh...kena gk makan ubat... =)

    post dari saya...
    http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/my-favourite-feature-on-facebook-poke.html

    ReplyDelete
  5. musim ni..cuaca tak menentu..kena banyak minum air masak..semoga cepat sembuh semuanya

    ReplyDelete
  6. Kalau boleh akak terus je refer hospital kak.....
    Semoga cepat sembuh....

    ReplyDelete
  7. Semoga Allah berikan kesembuhan yang cepat buatnya..amin~

    take care :)

    ReplyDelete
  8. semoga semuanya baik2 aje...akak pun kena jaga diri tau...peranan penting ni.... banyak minum air 100+ ...mgkin sbb akak penat kot....kurang air

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤