Petang kami di MAHA 2012


Assalamualaikum .



First time kot aku tgk Cempedak besar gedebak macam nih . huhh , mmg gergasi lah! Isi dalam dia tak tahu la besar mana , segar betul :) 
Cempedak ni aku jumpa masa pegi jalan-jalan kat MAHA 2012 ari tu , macam-macam ado kat situ . Paling best , tgk bunga :) cantik sangat!




Banyak lagi jenis bunga yang ada , tp ni je kualiti gambar yang oke yang aku ambik :'(
Yang lain bergetar getar gegar gegar :p

Haa , ni satu lagi buah pelik aku jumpa , 

Durian Crepe ! ehh silap , Durian Isi Merah . Memang merah macam nak pink terang gitu kaler dia. erkk boleh makan ke ni ek? Macam-macam boleh buat dalam bidang pertanian sekarang ni kan , kacuk kacuk , buh benih itu ini , haa hasil jadi la yang pelik macam ni :) ehh ke kat Sabah memang isi durian dia merah macam ni? Unik kan :)


Tengokk buah kelapa sawit , berkilat-kilat buah dia tahu!Duri dia, huhh menakutkan , dah macam  duri landak :p Ingat zaman bebudak dulu , aku slalu ikut nenek masuk kebun kelapa sawit , cari pelepah dia nak buat lidi . Bila jumpa je buah kelapa sawit , terus bakar , makan .urmm bau dia masa bakar tuh .. mengancam! tapi tak leh makan banyak2 , muak . minyak kan . Oh kenangan :'(


Dalam banyak-banyak tempat menarik dalam dewan pameran nih , adik kecik aku nih teruja nak ambik gambar kat sebelah pokok padi nih , dia buat ala-ala sawah gitu . haha , ape yang menarik minat dia tak tahu la :p


Oke , dah nak balik dah . tapi , nape siang lagi? ehh ke ni gambar baru sampai eh.haha! oke oke , ni baru sampai dengan payung bagai sebab hujan :p 

psst~ waktu aku pegi ni , hujan tau , tapi orang tetap ramai membanjiri kawasan MAHA ni , parking memang full . Meriah sgt! :-)




8 comments

  1. wahh..seronoknya dapat pegi...
    nur tak pergi pun.....jauh..!

    beso betol cempedak tu.. sbulan tak habis makan..hihi

    ReplyDelete
  2. itu buah cempedak ke nangka akak?

    ReplyDelete
  3. macam bestjer.. rugi x pegi hari tu.. @_@

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤