Petang kami di MAHA 2012

4:30 PM


Assalamualaikum .



First time kot aku tgk Cempedak besar gedebak macam nih . huhh , mmg gergasi lah! Isi dalam dia tak tahu la besar mana , segar betul :) 
Cempedak ni aku jumpa masa pegi jalan-jalan kat MAHA 2012 ari tu , macam-macam ado kat situ . Paling best , tgk bunga :) cantik sangat!




Banyak lagi jenis bunga yang ada , tp ni je kualiti gambar yang oke yang aku ambik :'(
Yang lain bergetar getar gegar gegar :p

Haa , ni satu lagi buah pelik aku jumpa , 

Durian Crepe ! ehh silap , Durian Isi Merah . Memang merah macam nak pink terang gitu kaler dia. erkk boleh makan ke ni ek? Macam-macam boleh buat dalam bidang pertanian sekarang ni kan , kacuk kacuk , buh benih itu ini , haa hasil jadi la yang pelik macam ni :) ehh ke kat Sabah memang isi durian dia merah macam ni? Unik kan :)


Tengokk buah kelapa sawit , berkilat-kilat buah dia tahu!Duri dia, huhh menakutkan , dah macam  duri landak :p Ingat zaman bebudak dulu , aku slalu ikut nenek masuk kebun kelapa sawit , cari pelepah dia nak buat lidi . Bila jumpa je buah kelapa sawit , terus bakar , makan .urmm bau dia masa bakar tuh .. mengancam! tapi tak leh makan banyak2 , muak . minyak kan . Oh kenangan :'(


Dalam banyak-banyak tempat menarik dalam dewan pameran nih , adik kecik aku nih teruja nak ambik gambar kat sebelah pokok padi nih , dia buat ala-ala sawah gitu . haha , ape yang menarik minat dia tak tahu la :p


Oke , dah nak balik dah . tapi , nape siang lagi? ehh ke ni gambar baru sampai eh.haha! oke oke , ni baru sampai dengan payung bagai sebab hujan :p 

psst~ waktu aku pegi ni , hujan tau , tapi orang tetap ramai membanjiri kawasan MAHA ni , parking memang full . Meriah sgt! :-)




You Might Also Like

8 Adam Hawa Comel

  1. wahh..seronoknya dapat pegi...
    nur tak pergi pun.....jauh..!

    beso betol cempedak tu.. sbulan tak habis makan..hihi

    ReplyDelete
  2. itu buah cempedak ke nangka akak?

    ReplyDelete
  3. macam bestjer.. rugi x pegi hari tu.. @_@

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Follow me on IG !

Like us on Facebook