Cari ABC terjumpa Sunset


Assalamualaikum

Petang semalam aku merengek rengek nak kene penampar  manja dgn hubby ajak pegi makan ABC . Tak kisah la kat mana asal ada Vanilla eskrim utk topping dia :p .dah macam orang mengidam 8 bulan -.- tekak terasa sangat nak makan .

Hubby aku macam biasa la , memang layan je walaupun dia pun tak tahu kat mana nak cari ABC bertopping vanilla eskrim kat sini, . Duk fikir-fikir ,aku ajak dia pegi cari kat Umai Restoran 
Presint 2 , kot-kot ada . kot-kot ^.^ 
Disebabkan aku dan dia tak pernah jejak pun kaki kat Umai ni *padahal , depan ofis aku je ni , dan lokasi pun aku tahu orang cakap dekat dengan Monumen Alaf Baru , so kami pun merayau la dengan kereta cari . Waktu tu jam lebih kurang 6.30pm .  Duk cari-cari tetiba sampai depan tasek , aku terpukau jap! sebab ..
Ya Allah.. cantiknyaaa!


Sunsetttt! cepat-cepat aku suh hubby cari parking , nak ambik gambar , nak nikmati panorama indah nih , depan tu Masjid Besi .






Restoran Umai tu ha , kat hujung tu . Tapi waktu kami datang ni , Umai dah tutup ๏̯͡๏

Puas bersnap dengan sunset, Hubby masuk Pasar Malam kat Presint 2 , beli nasi kerabu dan lepas tu , kami teruskan misi kami mencari ABC =.=
Akhirnya , keinginan aku termakbul jugak , masa nak otw balik ke Presint 14 , aku teringat aku penah tengok Ben Ashaari post dalam Insta dia , ABC kat restoran Bonda p15 , huhh , apa lagi terus ke sana , dan alhamdullilah , Misi kami berjaya :p


oke aku tipu , pic ni aku TERambil kat gugel , rupa asal ABC aku beli tu tak sempat nak snap, dah masuk perut 
Sedappp sangat!

Alhamdullilah ٩(͡๏̮͡๏)۶


psst ~ one day , nak datang berjogging kat tepi tasek ni , mesti best kan 



10 comments

  1. Subhanallah, cantiklah pemandangan sunset tu :)

    ReplyDelete
  2. waaaa.. sedapnye.. hehe.. rindu ABC kuching.. hehe

    ReplyDelete
  3. wow.. nice picture.. jelesnya! hehe..

    ABC tu nampak sedap jer.. hehe.. fiza kat keje MOF ye?

    ReplyDelete
  4. Subhanallah..cntik sunset tu..nisa pulak yg tringin nk abc ni tibe2..hehe..

    ReplyDelete
  5. cantiknyaaa..!
    dapat juga abc....
    legaaa... :)

    ReplyDelete
  6. cantiknya sunset...
    alamak .. terliur tengok ais kacang tuh (",)

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤