Gym dan Pizza

4:37 PM


Assalamualaikum .


Petang semalam, habis je kerja pukul 4.30pm , dengan semangat pahlawan yang jitu dan berkobar-kobar , aku tekad nak lakukan pembakaran lemak di Gym yang disediakan kat ofis aku nih , fuhhh memang mencabar betul . Lama kot aku tak jejak kaki kat situ , last aku pegi gym tahun lepas , bulan 7 kot . kalau tak silap . Lama sangat dah . 
Masuk-msuk je tak ada stretching apa , aku belasah terus kat threadmill . mula-mula 0.5km dgn kelajuan 5.0 je , dah semput! adehh , teruskan jugak walaupun kaki dah kebas giler . last-last boleh tahan sampai 1km je . dahh memang tak boleh dah . Wa mau pengsannn!
Agak-agak sempat terbakar tak lelemak aku eh? huhh T_T

Habis membakar , aku pecut ke P16 , ambik adik aku . Sampai rumah pukul 7pm lebih , hubby dah ada menunggu .erkk hihi . Bersihkan diri , solat semua , pastu nak masuk dapur nak masak  pulak,tapi tetiba hubby aku bersuara 
' jom g makan pizza' huhhh terhenti langkah aku time tu jugak .haha! Terus bersiap :p

Kami makan kat Pizza dalam AEON Taman Equine je .dekat.


Walaupun aku penggemar tegar pizza , tapi sebelum masuk restoran tu , dalam hati aku cuba bertekad , nak minum sup dia je . just soup! Pizza bungkus makan kat rumah je pagi esok , at least diet aku untuk tak nak makan malam tak fail kan . diet la katakan :p


Erkk , tapi . Aku tak mampu nak lawan nafsu waktu terpandang keseksian pizza tu :'(
Orang kata ,
Rezeki jangan ditolak kan! ngappppp! habis 3 slice pizza , semangkuk sup ,dua tiga keping 
fries . ermmm nampak?, macam tak ada kesan apa pun pembakaran lemak aku tadi kan T_T



Hari ni , dengan tekad yang sama , aku nak dating dengan threadmill tu lagi , kali ni biar lama sikit , 
erkk, agak-agak boleh ke? ;p





You Might Also Like

3 AdamHawa Ohsem

  1. apakah fiza berjaya dalam sesi pembakaran lemaknya...nantikan..tungguuuuuuuu...( larikkkkk)

    ReplyDelete
  2. adehh..mmg xtertahan tgk pizza tu..
    buang lemak lama, ganti lemak baru..
    oklah tu..hihi

    ReplyDelete
  3. haha...godaan pizza erk. Hurm , nk jugak ikut gi gym.. hukhuk..

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Popular Posts

My Blog List