Satu Hari Ini


Assalamualaikum .

Salam Maulidur Rasul ya sahabat :) Azan Maghrib baru je berlalu dan kalau ikut kalendar islam , dah bermula hari baru , tapi masih belum terlambat untuk ucapkannya kan :)

Alhamdullilah , line internet aku dah ok . oh bukan celcom yang solvekan nya, celcom tak ambik tahu pun T_T jangan harap la . Semalam aku aktifkan sambungan wi-fi USM, ingatkan just dapatkan password macam biasa , rupanya siap kena ambik nombor dan beratur untuk settingkan sambungan . Tapi baguslah , walaupun ramai yang menunggu giliran , perkhidmatan setting sambungan oleh abg-abg dan kakak-kakak IT kat sini sangat cepat . lepas sorang, sorang . Kira kalau kat Maybank Putrajaya tu yang menunggu cuma 3 orang , 1 pun tak lepas lagi , kat sini orang yang ke 10 dah lepas :p . erkk , faham tak perbandingan tu? -.-

Hari ni cuti dari segala jenis kuliah atau PB . PB is Peperiksaan Berterusan . Satu hari aku dan roomate perah otak kat bilik je . Ada jugak teringin nak ke Library dan lepas tu merayau ke mana-mana pelusuk di Penang ni , tapi bila kenangkan kereta dah cantik park depan bilik dan kalau keluarkan kereta lepas je dari pintu guard desa ni comfirm dia takkan bagi bawak kereta masuk balik T_T dia akan halau kami supaya parking kat luar *kejam , dan bila kena parking kat luar , kami terpaksa berjalan kaki naik bukit untuk sampai ke bilik . Bila fikirkan tu semua , bilik la tempat paling sesuai untuk kami di hari cuti ni . 
tak pe , esok masih ada .Insya Allah :)



Masa masuk bilik 20hb hari tu , keadaan bilik memang bersih . Tapi , ermm selalu ada tapi kan , cadar tak ada , apatah lagi bantal. semua kena bawak sendiri . Yang cadar tu aku tahu la memang tak ada , tapi bantal tu aku ingat disediakan . huhh nasib baik terfikir nak bawak bantal sendiri dari rumah . satu lagi aku beli kat Tesco yang dekat USM ni.
*Merah memang fav colour aku , tak kisah la orang nak tilik sifat aku seorang yang garang ke apa sebab minat Merah . Yang penting , colour tu sangat cantik dimata aku :)

Sambil-sambil duk menulis ni , tetiba mata terpandang jam , ehh! dah pukul 10 lebih la.biar betul! percaya tak kalau aku cakap , dari pukul 7.40 pm lagi aku duk mengarang entry ni . sebab tu awal ayat tu aku cakap baru lepas azan Maghrib . aduhhh , tak perasankan waktu betul! kena stop nih :( 
Ada benda yang lagi penting nak kena buat . So aku sambung berbelog bila ada masa free lagi nanti ;) 

psst ~ Aku dah balas kunjungan dan dah follow semua yang follow aku untuk segmen Yaya :)




17 comments

  1. Eh..bkn bt pjj ke..pjj kne dok hostel ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pjj May , tp setiap awal tahun , dalam 3 minggu kena pg kursus intensif.masa ni la kita blh jumpa lec :)

      Delete
  2. cantiknya cadar yuu..merah menyala.!

    rasanyakan..Jaa kecik pun dekat USM...
    kursus yang sama..cuba tgk blog jaa kecik :
    www.jaakechik.com...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg skali Nur .dah call dah ari tu , cuma xjumpa je lagi :)

      Delete
    2. tengkiu nur sbb alert haha... ye la fiza kan, ntah bila kita boleh jumpa... sini ramai sgt org, masa jut td lupa lak nak calling2...

      Delete
    3. comelnya bilik fiza, bilik jaa burok...huhu... nanti kita jumpa okeh.

      Delete
    4. okeh..td JUT masuk x? hiks..fiza lwt. nanti jumpa ek :)

      Delete
    5. wahh..seronoknyaa.!bila nak dua org blogger nak berjumpa ni..?
      tetiba nur jadi teruja lak..
      hihihih

      Delete
  3. nmpk fiza kt usm..tegur wat x layan jer..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. qie , sob sob sob ..betul ke? sob sob..tak prasan pun..isk isk.nanti kalo jumpa tegur sampai fiza prasan ek :'(

      Delete
  4. salam Maulidur Rasul....nice blog

    ReplyDelete
  5. hye.! singgah sini + nak komen ni.. hee =)
    suke merah eh.?same la.. hee =) api kn rasenya lagi syok gune bantal sendri..lagi sedapp + lena waktu tido.. hee =)



    agak2..free tak.?? jom join satu segmen..

    http://fasyrah89.blogspot.com/2013/01/hanif-idrus-giveaway-2013-segmen.html

    if tanak join takpe.. tapi drop komen la kt situ ya.! =) boleh kan.??

    thx.! =))

    ReplyDelete
    Replies
    1. xsempat nak join .sob sob sob ..dh drop komen :)

      Delete
  6. cantik cadar merah tuh...minta merah erk...

    done follow

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤