Lahad Datu


Assalamualaikum .

Masuk hari ni , dah hari ke-20, berlaku pencerobohan di Lahad Datu . Maknanya sudah lebih kurang 20 hari juga wira kita berjuang disana , dan terkini, sudah 8 anggota yang terkorban :'(  Al-fatihah. Besarnya pengorbanan mereka . 
 
Hentikan perbalahan orang tu tuduh orang ni, orang ni tuduh orang tu , saling menuding jari . Disana , pejuang kita angkat senjata untuk pertahankan negara ni, kita disini, apa yang kita boleh lakukan untuk bersama membantu ialah dengan senjata kita sendiri iaitu DOA . Bersama berdoa agar segalanya dalam perlindungan Yang Esa, berdoa agar wira negara sentiasa tekad dan kuat disana, berdoa agar mereka berjaya dalam setiap misi yang dilaksanakan dan berdoa agar mereka selamat dalam perjuangan mempertahankan tanah air.

 Jika benar ada dalang yang menjadi pengkhianat,
kami mohon Ya Allah, hancurkan mereka . Sesungguhnya tiada kuasa lain setanding kuasaMU .





10 comments

  1. sama2 kita berdoa moga semuanya berakhir dengan aman..!

    Sedih sgt bila menda2 mcm ni jadi dekat negara kita sendirikan...

    al-fatihah buat arwah...

    ReplyDelete
  2. brita terbaru. pihak m'sia akan lancarkan serangan besar besaran dlm masa 24jam ni. senang kata, wipe out all the sulu's terrorist in sabah..

    ReplyDelete
  3. semoga semuanya pulih secepat mungkin.

    takziah & al-fatihah utk mereka yang berkorban demi negara

    ReplyDelete
  4. bosan dah kan org tuduh2 ni..cari la jln penyelesaian cepat skit..al Fatihah utk perwira yg terkorban.

    ReplyDelete
  5. I just wonder siapa yang kata ada dalang tu , panggil that fellow la tny dia who. rumors je spreading.

    ReplyDelete
  6. moga semua kembali aman...alfatihah untuk para pejuang yang terkorban..

    ReplyDelete
  7. setuju dgn fiza. moga pengkhianat tu dibalas oleh allah dengan azab yg teruk!

    ReplyDelete
  8. Itu la, kita hulurkan doa yang termampu, dan tunjukkan semangat dan sokongan. Payah la polotikus ni sumer ambik kesempatan dalam hal ni.

    ReplyDelete
  9. Kita terlalu berlembut sangat,sempadan kita mudah sangat penceroboh masuk.....spe nak jawab?

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤