Little White Cafe, Bangi .

5:22 PM


Assalamualaikum .

Alhamdullilah . Semalam, sempena ulangtahun perkahwinan yang ke-3 ni,  kami spend time together dengan berdinner dan tengok wayang . Kalau ikut plan asal fiza, tahun ke-3 kan, harus special sikit ,nak pilih lokasi best untuk bercuti, tapi apa boleh buat, keadaan tak mengizinkan sebab fiza masih dalam mood exam . Exam lagi penting kan :)

 Untuk dinner, seperti tahun-tahun lepas jugak, hubby akan suruh fiza yang decide nak pilih tempat kat mana . hihi, Fiza nak western food dan hubby fiza kalau bab nak pilih tempat makan western, memang fail . Tapi kalau kedai Thai Tomyam, haa cakap je kat ceruk mana, mesti dia tahu :p Sukaa sgt dia dengan Thai Tomyam.

Mula tu, pening jugak nak mencari, kat mana la tempat best yang sesuai untuk malam istimewa nih . Nak yang privacy dan romantik! waaaa :p Tapi, pening fiza tak lama pun , hihi, bila tanya je Ty and Kak Sue , mereka dua-dua bagi cadangan satu tempat yang sangat menarik ni!

LITTLE WHITE CAFE :)

Tengok..tengokkkk, depan dia pun dah cantikkk :p (pic from fb)


Suasana dalam Little White Cafe ni sangat cantik , dan yang penting, menepati citarasa yang fiza nak . Thank you Ty and Kak Sue!Muahhh.
Masa kami sampai ni dah jam 9 pm lebih dah, dan kami adalah pelanggan terakhir yang keluar tahu ! Cafe ni di tutup pada jam 10pm . Owner dia melayu dan pekerja dia sangat baik . Baik sebab , walaupun fiza mengada-ngada mintak sos la, air kosong la, tanya itu ini laa, dorang tetap jawab dan layan dengan senyuman yang tak lekang di bibir :p baik kan . hihi. ohh, yang fiza nampak, pekerja dia semua lelaki, kecuali owner je perempuan.

Ni sebahagian suasana dalam cafe . English style sangat! likeee ;) 

Makanan yang kami pesan agak lambat sampai , so sementara menunggu tu, fungsi camera dalam hp digunakan semaksimum mungkin ^^


 Macam kat rumah kan :)



Akhirnya, makanan kami pun sampai .nyumm nyumm!


 Chicken Spaghetti 

 Mushroom Soup

 New York Strip

Air? ehhh mana gambar air? -.- oke.tak de gambar air. Dessert pun tak ada -.-

Makanan dia kan, not bad la , tapi spaghetti tu, ermm kalau kat pizza hut lagi sedap kot :p so kalau nak pesan makanan, tak yah pesan spaghetti ayam tu eh . Ambik meatball spaghetti ke. Mungkin sedap.Mungkin.erkk.

TAPI, yang pastinya ! Mushroom Soup dia, Ya Allah, sungguh sedap, mabeles , bravo bravo yay yay! Kalau korang yang tak penah pegi dan nak rasa makanan kat sini, Pleaseee, order la Mushroom Soup dia . Sedap weii. Memang tak jumpa la kot kat mana-mana :p .kot . dan untuk New York Strip tu, fiza tak rasa pun, hubby kata oke . Blackpepper sauce dia sedap! fiza makan ayam cicah sauce tu ^^ 
Hubby order Roast Beef, tapi yang tu dah habis katanya :(

Makan,makan,makan, ambik gambar, borak, borak , tengok jam dah pukul 10pm lebih , dan tiba lah masa untuk bayar. uhukkk. kejap je boleh lepak dalam tu :'( . Sape suh g lewat :p 

Untuk yang berminat nak cuba makanan disini dan yang penting, nak rasa suasana romantika nya , boleh lah ke :

13-G-1, Jalan Medan PB 4A, Pusat Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor, Malaysia .
Dia sederet dengan restoran Wong Solo, belakang gulatis . Untuk nak tahu maklumat lanjut pasal cafe ni dan harga, sila ke FB dia - LWC . 

Siap dinner, ke GSC Alamanda pulak. Tengok movie After Earth . Citer dia bosan tapi agak best .haaa camna tu . Dia tak ada aksi sangat, last-last tu baru best sikit. sikit je la, tak banyak :p 



You Might Also Like

15 Adam Hawa Comel

  1. untung la jugak dapat try banyak menu n ada desert,kami pergi desert pun dah abis,....uwaaaa...heehehee....
    happy anniversary anyway,semoga cinta kalian ke syurga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huntungg hawliooo..bak kata qaseh :p mekasih kak chue chue sayang :)

      Delete
  2. sedapnyaaaaaaaaaaaaaaa..!
    terliur nur tgk...

    xpe..lepas exam nanti pergilah bercuti mana2.. :)

    ReplyDelete
  3. oh! bell pernah terjeling restoran nie. hahaha.
    wahh! bestnya enibersery..so romantika. heh

    ReplyDelete
  4. yang ke 4 nanti, blh try kat The Gardens. lagi romantik tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. The Gardens dalam mall, tu malas nak parking.haha!

      Delete
  5. So sweet!! biasa la tak semua restaurant mknn dye perfect. next time if saja2 leh la try mkn lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :p kan ty..susah nak jumpa rest. yg sedap makanan, cantik deco dia :)

      Delete
  6. Cantik tempat dia. Kalau LM berguling2 bergambar kot

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum fiza...wah bestnya cantik tempatnya...;)

    ReplyDelete
  8. Happy belated anniversary fiza...

    ReplyDelete
  9. image makanla..saja ko fiza nk kasi aku trigin..hahahaa eh muka korang seiras la..mmg jodoh kan..btw tahniah, smg bkekalan hingga ke syurga :D

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Follow me on IG !

Like us on Facebook