Kenalpasti antara COACH Original dan Tiruan

3:09 PM


Assalamualaikum .

Handbag dan perempuan memang tak dapat di pisahkan .Betul tak? :) dan, mana-mana perempuan pun kan, mesti ada keinginan nak memiliki handbag berjenama /branded contohnya macam COACH, LV, GUCCI macam-macam lagi lah . Harga handbag yang berjenama ni memang mahal , tapi kalau mampu, apa salahnya berbelanja untuk diri sendiri kan . Dapat satu pun jadi lah :p 
Sekarang ni, banyak peniaga online yang  buat perniagaan handbag online ni, dan kebanyakkannya menggunakan jenama seperti yang fiza sebut diatas tu . Ohh, yang paling popular of course la COACH :p , fiza pun, banyak juga la belek-belek website handbag ni dan kadang tu, ada juga keinginan nak beli . Tapi bila fikir balik, ehhh betul ke original ni .errr .macam ada keraguan sikit . So untuk tidak tertipu dan  nak kenalpasti keaslian handbag COACH ni, fiza ada terbaca di blog http://www.bagbliss.com mengenai cara nak kenalpasti COACH yang fake dan original ni! 

jom kita siasat! :p

1)

Kalau yang fake ni, susunan huruf 'C' dia tidak teratur atau tidak bercantum/selari di setiap cantuman jahitan, perhatikan gambar dia atas .

Berbeza dengan COACH yang original , susunan dia tetap kemas dan bercantum di bahagian sambungan tu :)

2)

Dalam susunan huruf 'C' COACH yang fake , dia cuma menggunakan single 'C' sahaja untuk setiap arah .

Manakala untuk yang original pula , huruf 'C' tu double untuk setiap arah .


Oke, dua cara tu adalah yang paling senang dan mudah nak check , banyak lagi sebenarnya cara nak kenalpasti yang fake dan ori ni, kalau nak tahu lagi, klik sini .

So, lepas ni, berhati-hati dalam membeli oke . Banyak sebenarnya yang betul betul original yang di jual secara online ni, cuma, kalau kita nak buang keraguan kita dan tak nak rasa tertipu labur duit untuk handbag yang fake ni, boleh la guna cara-cara ni untuk pastikan dan yakin yang kita nak beli tu adalah original punya :)

Kawan fiza cakap, dia beli dengan kawan dia yang kerja di US, so dapat harga yang betul-betul di Butik di US jual . dan bila dia balik Malaysia, dia beli banyak-banyak then jual pulak kat Malaysia secara online . haaa sebab tu harga dia murah berbanding di Butik di Pavi or KLCC . Sebab, tak ada caj or cukai apa-apa . Itu yang setahu fiza la :p

Oke, tu je yang nak di kongsikan :) So, kesimpulannya, jadilah pengguna yang bijak! :)




You Might Also Like

12 AdamHawa Ohsem

  1. owh.. camtu rupanya.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. good info,i pakai beg downtown je..heheee..boleh beli banyak2 n seswaikan ngan baju..hehehee

    ReplyDelete
  3. wahhh..good info!thanx 4 sharing fiza..lpas ni blh online shopping tnpa riso terbeli yg fake..hehe..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome :) betul betul , pasni jadi pengguna bijak :)

      Delete
  4. wah..mmg hebat lah mata2 original..mudah detach fake punya barang..bagus juga entri ini..dapat juga fizi kenal pasti barang original dan fake :)

    ReplyDelete
  5. wah good info.ni sis.kak lea sekali jelah pernah beli kat klcc.tunggu abang ipar pergi US lagi,nak kirim kat sana jelah sebab kakak beli sana,murah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh, best lahh . boleh direct dr sana ! kompem ori dah tu :)

      Delete
  6. oooo....best info ni.. :)
    baru tahu...

    thanks sudi share..

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Popular Posts