Apa itu DEJAVU ?

11:00 AM


Assalamualaikum .

DEJA VU ! apa tuu . haha dalam WhatsApp group *dalam bloglist Kawan dari semalam perkataan DEJA VU ni muncul , dan pagi tadi ia muncul lagi :p . Bila bercakap pasal DEJA VU ni, memang akan ada soalan " Deja vu tu apa?" . Sama la dengan Fiza semalam . Tanya soalan tu .

Fr.google

Fiza ada ceritakan satu situasi kat kawan-kawan, tapi tak tahu nak describe situasi tu macam mana , lepas cerita tu, tiba tiba ada salah sorang member dalam group tu cakap 
"Dejavu la tu fiza" . Selepas mengadakan perbincangan di WhatsApp *ecececece maka terungkai la maksud DEJA VU ni .

Secara mudah dan ringkasnya, Deja Vu adalah keadaan di mana kita berada dalam situasi keliru macam "Pernah melihat/merasa " atau "pernah mengalami" . Maksudnya , kita mengalami suatu pengalaman yang kita rasa kita pernah lalui dan rasa sebelum ni . Cuma tak pasti bila , Dan selalunya , bila keadaan ni terjadi, mesti ayat ni yang akan keluar dari mulut ;

"ehh, aku rasa macam aku pernah lalui la keadaan ni, tapi bila eh"

Haa, tak payah pening, Fiza dan almost semua orang pernah alaminya :) ianya perkara biasa.


Fr. Google

Dalam gambar kat atas tu, mengikut tafsir sains bagaimana Deja vu ni berlaku . 

Itu la dia Deja vu . Bila sebut Deja vu ni, teringat pulak kat drama TV3 yang femes d amos dulu kan . Dejavu di Kinabalu . hihi, Fiza tak pernah miss drama tu :p So sekarang, baru faham maksud di sebalik tajuk drama tu :)




You Might Also Like

2 AdamHawa Ohsem

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Popular Posts

Like us on Facebook