Perginya Seorang Kawan . Al-Fatihah.


Assalamualaikum .


Hari ni , 17 April , merupakan hari sambutan Penguatkuasa KPDNKK yang ke-42 tahun dan pagi tadi, perhimpunan sempena menyambut hari penuh makna untuk kami warga BPGK ni diadakan di Office . Sambutan tahun ni sederhana sangat . Tak ada hari keluarga mahupun dinner seperti tahun-tahun sudah . Habis perhimpunan, ada makan-makan, bergambar, macam biasa :)


Selesai je sambutan, tiba-tiba Fiza dapat mesej melalui Whatapps . Terkejut sangat bila baca . Kawan sekerja Fiza yang sedang dirawat kat Hospital Serdang akibat kemalangan last week .. meninggal :'( 


inna lillahi wa inna ilayhi raji'un
Dia, kawan yang happy go lucky. Periang . Suka menyakat kawan-kawan :) 


Fiza maklumkan berita tu dekat kawan-kawan lain , semua terkejut . ada yang terkilan sebab tak sempat melawat waktu sakitnya . Fiza pun :( Tak buang masa, kami terus ke Hospital , menziarah untuk terakhir kalinya .
Sampai je di Hospital, dah penuh dengan kawan-kawan lain yang turut datang melawat . Ada yang menangis, tak terkecuali jugak Fiza. Menitis airmata ni melihat, tenangnya arwah . seolah sedang tidur dengan lenanya. Isteri arwah, tenang setenangnya, cuma sesekali bila ada yang datang bersalam, memeluk dia, tangis kedengaran :( . Semoga Allah SWT memberi kekuatan dan kesabaran kepada Ibu Bapa, Isteri, Anak dan ahli keluarga arwah .


Ya Allah ,
Kau tempatkanlah arwah dikalangan ahli SyurgaMu , Kau tenangkanlah dia di alam sana .Aamiin .

Al-Fatihah.

#BPGK kehilangan seorang penguatkuasa di hari penguatkuasa .



4 comments

  1. Assalam Fiza...salam takziah dari SA, semoga arwah tenang disana..amin...alfatihah

    ReplyDelete
  2. al-fatihah..
    takziah..
    smge rohnya dicucuri rahmat

    ReplyDelete
  3. semoga rohnya dicucuri rahmat..

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤