Food Review I Garden BBQ, PICC, Putrajaya


Assalamualaikum .


Baru-baru ni, Fiza berkesempatan untuk menikmati hidangan makan malam BBQ di Putrajaya International Conversation Center (PICC) , Putrajaya bersama kawan-kawan blogger Mawardi Yunus, Mieza, dan Kak Sueiza . Ini kali pertama Fiza makan di situ dan yesszaa, Fiza juga baru tahu yang di PICC ada tempat makan BBQ best macam ni! .

Fiza sampai di PICC seawal 6 petang, masa mula-mula sampai tu, pening jugak cari tempat BBQ ni diadakan kat mana, yelah, Fiza biasa ke situ kalau ada urusan kerja je . Untuk makan-makan ni, tak pernah pulak :p Lepas pusing-pusing tu, akhirnya ketemu jua tempatnya :)


 Waktu Fiza sampai tu, persedian ber BBQ baru nak di buat . Ayam, daging, ikan, duk tunggu masa nak bako je :p



Makan malam kami bermula jam 7.30 malam, semua siap dibakar, dan siap untuk dimakan! . Dan bila malam menjelma, Subhanallah , indahnya suasana makan malam kami hari tu :) Oh ya, kalau datang awal, jangan risau, sebab ada surau yang selesa disini, so boleh Maghrib kat sini terus :)


Tengokk, bila berdiri kat hujung sana, kerdipan lampu malam di Putrajaya indah kelihatan .cewahhh :p Makan sambil bersantai dan mata juga dijamu dengan suasana tenang ni :)

ehemmm, Fiza orang pertama dapat chicken wing BBQ nih :p siap jee bakar je, terus serbu!

Aummmmm

Makanan yang dihidangkan juga ada dalam pelbagai variasi, tidak hanya tertumpu pada BBQ sahaja . Yang berat ada, yang ringan pun ada


 Sila scroll lagi ke bawah untuk jamuan mata anda :p



 Dan paling best, hidangan pencuci mulut yang disediakan, banyakkk uolls!

  Ini antara sebahagiannya je . Kalau nak rasa kelabu mata nak pilih makanan kat sini, ha,sila la datang sendiri yerk :)



Haaa, caner? telan ailio tak? hohoho .

Untuk makluman, GardenBBG@PICC ini hanya diadakan SEKALI je sebulan dan dibuat pada hari Jumaat SAHAJA . Untuk info atau nak tahu tarikh bila BBQ ni diadakan, boleh rujuk ke laman web PICC :)

Jadi kepada yang berminat nak bawa rakan-rakan atau keluarga datang merasai sendiri kelazatan BBQ dan menjamu selera disini sambil menikmati permandangan indah Putrajaya, boleh lah call no ni 
03- 8887 6000 dulu untuk booking oke!

Thanks a lot kepada Pihak PICC atas jemputan yang Fiza dapat melalui Mawardi Yunus untuk food review di Garden BBQ PICC ni :)



10 comments

  1. telan air liur byk kali..
    sdapnyeeee

    ReplyDelete
  2. patutla bes kak fiza sarat je time nak balik kan. curik udang bakar letew ekekekek kbai

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, hellooo kakfiza tak makan udang hokeyy.kakaka

      Delete
  3. banyak betul orang kat situ, makan kat situ nampak lazat.
    adarain.com

    ReplyDelete
  4. wahhh.
    sedap nyo la kak pija!
    gambar tgh makan xdop. heee

    -kbba pantai timur-

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapp farhana :) .xdang nak amek gmbr tgh makan :p

      Delete
  5. assalamualaikum fiza...sedapnya tengok...:)

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤