Iftar 11 I Restoran Thai Tomyum Kung Putrajaya

4:23 PM


Assalamualaikum .

Hello :)

Iftar untuk hari ke-11 berpuasa semalam fiza berbuka dengan member ofis . Dua tiga hari sebelum tu dah plan dah sebenarnya nak berbuka di RESTORAN THAI TOMYUM KUNG ni . Tambahan pulak, ada sorang makcik ni mengidamm :p hihi . Husband? husband fiza ada majlis berbuka dengan kawan-kawan ofis dia :) So, sunyi berbuka sorang-sorang kat rumah, fiza 'on' kan aje plan iftar kat restoran ni.


Fiza dari rumah ke restoran dalam 3km je kot. dekat sangat .

Ni hidangan kami semalam untuk tiga orang 

 Ikan Siakap Stim Limau = RM17.90


 Ayam Kampung Rebus Kunyit = RM8.90


 Kerabu Sohon Seafood = RM15.00


Baby Kailan Ikan Masin = RM7.90


Tomyam Ayam = RM7.90


1 Jug Juice Orange = RM13.90



Total semua termasuk nasi dan segelas air kosong = RM76.30

Mahal? boleh tahan la, makanan kat sini sepenuhnya masakan Thailand . Pekerja dia pun orang Thailand. Dan makanan yang ada hanya yang tertera di Menu sahaja. Kalau kita pegi, then nak order Ayam Goreng Kunyit ke apa memang dia takkan buat, sebab itu tak ada dalam menu .

Makanan dekat sini bagi fiza biasa-biasa je, tapi yang pasti Tomyum Kung dia je la, superb! . 
Haa, ada cerita, masa makan ni kan, fiza sebenarnya tak perasan tau yang Ayam Rebus Kunyit tu, ayam kampung . Huhh kemain la berselera telan, ratah. 
Pagi tadi, bila masuk je ofis, member sorang ni baca balik menu yang kami makan semalam, sekali dia sebut 'ayam kampung rebus kunyit..bla bla bla' , bila dengar je terus fiza 'hahhh! yang semalam aku makan tu ayam kampung ke??' waaaa, terus rasa kembang anak tekak T.T , dorang kemain gelakkan fiza -.-

*fiza tak makan ayam kampung.Trauma =( 

Tapi bila tak tahu, hadap je kan .haha .


So, korang kalau teringin nak menikmati hidangan thailand disini, boleh lah datang terus atau telefon dulu untuk tempahan meja ye :)

Lokasi   : No.8, Jalan Diplomatik 2, Presint 15, 62050 Putrajaya
Telefon : 03-8861 3203


You Might Also Like

4 Adam Hawa Comel

  1. akak pun x mkn ayam kg..daging rusa pun tak makan..tapi bila balik kg mertua kena 'tipu'....selamba jer mkan daging rusa..huaaaa...

    ReplyDelete
  2. ayam kampung la bagus..kurang kolestrol..kih2

    ReplyDelete
  3. sedapppp..

    Jemput Join "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz"

    ReplyDelete
  4. la kenapa fiza trauma dgn aym kg yu.. cer citer?

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Follow me on IG !

Like us on Facebook