Bloglist Manis September dan Cerita Raya


Assalamualaikum .

Hello =)

Kejap je, lagi seminggu dah habis bulan Ogos ni, bulan kibarkan Jalur Gemilang . Masa sekarang, cepat sangat bergerak . 

Makan tak sempat habis, dah lapar balik . err, macam tak ada kene mengena je =p

Untuk September yang bakal menyusul nanti, niat hati fiza nak wujudkan satu bloglist untuk fiza blogwalking sambil mengomen di blog-blog sesiapa sahaja yang  mahu blognya dimasukkan ke bloglist tu nanti . Fiza namakan, Bloglist Manis September . Tak ada syarat pun, bloglist tu akan kekal sepanjang September, sempena bulan kelahiran Fiza :) 

Sesiapa yang berminat, just tinggalkan link blog di komen ni nanti, oke =)
(sehingga 28/08/14 , 4.00 pm )



 ************


Hari ni, dah hari akhir untuk bulan Syawal, bila baca cerita-cerita raya orang lain, teringin jugak nak kongsikan cerita raya fiza kat sini :) Tapi tu lah,. setiap kali nak menulis, macam hilang je idea nk mulakan =.=  Malam ni rasa relaks sikit, kepala pun tak ada terisi dengan banyak sangat benda lain yang boleh buat rasa nak menaip tu mati , jadi nak share lah .hihi

Untuk raya pertama tahun ni, fiza beraya di kampung belah suami dulu, dan jadualnya macam biasa lah, siap bermaaf maafan, makan, bergambar, makan lagi,dan lepas tu dalam tengahari, kami akan bergerak balik ke kampung fiza pulak . 30 minit perjalanan je jika traffic clear .=) Tapi, disebabkan kampung kami terletak dilaluan jammed yang kebiasaannya teruk bila musim raya, maka masa perjalanan tu akan lama sikit.

Bila di kampung sendiri, kegembiraan tu memang akan berdouble double lagi :) . Sambutan raya kedua tahun ni lepas beraya dengan Mak Sedara iaitu kakak abah *ini wajib setiap tahun, kami keluar ber'outing' di luar, kemain bergambar di Tasik Kuala Krai . Haha, dengan nenek skali terjebak ^^ .HAPPY sangat!



Tak lama pun kami kat sini, sekali hujan datang, berebut masuk kete =p

Raya seterusnya, macam biasa lah berkunjung ke rumah saudara mara dan beraya dengan kawan . Tapi agak ralat sikit raya kali ni, fiza cuma jumpa sorang je kawan, yang lain tak berkesempatan -.- sedeyyy~ sobs .

13 Hari fiza bercuti, memang puas sungguh duk kampung kali ni =) .Weekend ni insyaallah, akan balik kelantan lagi, cuti sempena Merdeka ^.^

Sekian, cerita sy berhari raya :)

psst ~ Kegembiraan sebenar kita akan rasa, bila bukak je mata, orang tersayang  ada bersama kita  , bahagia  :) Terima Kasih ALLAH .






15 comments

  1. salam kemerdekaan

    http://mimbarkata.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. kak pija!
    syawal dah habis la. nape baru kuar citer raya ni. =P
    nak join la bloglist tu.

    http://farhana-mohamad.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. salam 30 syawal...
    lamanya cuti tapi amat berbaloi kalo spent time dgn family...terasa 13 hari tu sekejap sgt..kann...

    jom follow dan komen di blog sy..
    http://ainkaswa.blogspot.com/2014/08/kalau-dah-namanya-jodoh.html

    ReplyDelete
  4. Hari raya tahun ni raya paling bermakna buat saya sndiri. Tapi cuti sekejap. Lain la akak, cuti lame , wuuu jeless.

    :) http://stellathequin.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Syiok nyaa raya sampai sebulan! :D jemput singgah ye :)

    http://santanmanis.blogspot.com/2014/08/wira-malam-bukan-sekadar-pendekar-pilih.html

    ReplyDelete
  6. hehe..tapi boleh je cerita sekarang..hehe..nak masuk bloglist tu..weeiiii

    ReplyDelete
  7. Salam Merdeka ,untungla bleh balik kampung hahhaha
    nak join jugok buleh dok
    http://myputeri21.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. http://fatihahfazlin333.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. huhu.. nak tinggalkan link gak... salam dari si newbies kubis ni...
    http://nitestalkerz.blogspot.com
    http://i-am-not-a-collector.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. selamat menyambut bulan kelahiran. hehe. i is xde gak dlm bloglist :D irrayyan.com

    ReplyDelete
  11. Salam Ukhuwh Fillah
    Kak Lya FOLLOW Sini Ya ..Salam Kenal
    Ada Masa Jemput Singgah Ya
    http://akifimtiyaz3.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. hai kak. nak jugak lah join hehe

    http://najihahfara.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. http://ekjozbuluh.blogspot.com/2014/08/hadiah-astro.html

    ReplyDelete
  14. abis raya dah nnii pijaa.. heheheh~ tapi ida pun ade lagi citer raya tak habis lagii up! kuikuikuiii

    ReplyDelete
  15. singgah sini dan follow... klu sudi follow la KM ya..

    http://karyamahirah.blogspot.com/

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤