Kisah Beraya di Sedenak, Johor.


Assalamualaikum .

Hello =)

Pada minggu kedua Syawal hari tu, Fiza berkesempatan join geng #kelabbloggerbenashari ke Sedenak, Johor untuk beraya di rumah Pak Cik Mat atau lebih femes dengan nama Mat Gebu , alaa chef blogger dari blog Dapur Tanpa Sempadan tuu . kenal kan! :)

Hari Sabtu, 09/08/14 , Kami semua Iaitu Najeeb, Kak Sue, Lan Careno, Qaseh Dalia, Cikali, Mawardi, Nurul, Abe Que sekeluarga  berkumpul di Masjid Putra, Putrajaya, jam 8.00 pagi lagi oik! mata menahan je ngantuk.haha! Fiza hari tu satu kereta dengan Miza, Syafik as a driver dan Yanty . Abg ben, Ujang dan Ruby Sekeluarga menunggu di Hentian Ayer Keroh .

Lebih kurang jam 8.30 pagi,maka bergerak lah rombongan cik kiah ni ke rumah cik mat .hihi kami konvoi 7 buah kereta hingga ke Sedenak dan lebih kurang jam 12.00 pm gitu, kami sampai =)



Haa, memang hari tu PCM hanya buka pintu khas untuk kami je oke, ni kalau orang tengok pun, mesti ingat rombongan meminang dari mana la ni :p

Ini kali kedua fiza datang beraya rumah PCM, dan bila datang, of course la teruja dan rasa tak sabar nak tahu apa menu yang akan PCM hidangkan nanti, =) Tapi dalam kepala ni, sebenarnya dah terbayang nak rasa tart nenas dari PCM *hari tu telan ailio tengok kat blog  .urmm nyumm!

Seperti yang fiza terujakan, makanan yang terhidang memang menggembirakan perut ni!

 Laksa Johor . First time makan, dan rasa dia,  Nikmat sungguh!





Ini menu beratnya dan kalau tak silap Fiza, ada Meggi Kambing sekali, tapi tak sempat tengok pun mcm mana rupa Meggi tu, dah licin.haha. Nasib baik fiza tak makan kambing, kalau tak mesti kempunan  :p

Untuk dessertnya pulak, 






dann, tadaa,

tart nenas idaman kalbuku :p

Haa, gempak kan . makan , makan dan makann sampai perut menjerit ' tolong laa, stor aku dah penuh ' :p


Kenyang perut, hati gembira , gituu , lepas makan, masing-masing dah hilang kesopanan dan kesusilaan dah, qaseh jadi pemain gitar, ujang pun nak jadi gitaris, yanty main dengan ulat *erk , kak sue jadi photographer model #kbba dgn tiffin biru, ishh macam-macam lah . Sampai qhaliff pun jadi ultramen, Akiff jadi raksasa, Zafirah jadi sizuka je . Zahra, Eanrifqee dan Adam keletihan layan kerenah auntie2 dan uncle2 :p


Haa, tu dia, tak cukup dalam rumah, habis ceruk laman rumah PCM kami explore, dengan monopod memanjang uols :p


settle semua aktiviti makan, berborak, bergambar, berdrama, bergelak rumah PCM, lebih kurang jam 5.00 pm, kami pun minta diri untuk balik . Terima kasih PCM, sebab sabar dan tabah melayan kami, masak yang sedap-sedap untuk kami . Laksa Johor PCM jadi igauan Fiza ^.^

ehh, belum balik lagi la, menyinggah JPO kejap =p


Sampai malam duk berpusing kat sini, jam 8.00 pm gerak balik , lebih kurang jam 11.30pm sampai rumah . 

Alhamdulillah perjalanan pergi dan balik kami selamat =)


Kredit gambar : Yanty I Sueizza



7 comments

  1. Wahhh bestnyaa tengok hidangan semua tu.. maaflah tak dapat join.. jelesnyaaaa T_T

    ReplyDelete
  2. tak hajakkkk opssss hahahhhaa...larikkkk

    ReplyDelete
  3. Terima kasih fiza sudi datang ke pondok che mat...lain kali kalau ter turun ke JB, jangan segan2 singgah ok...

    ReplyDelete
  4. kek lapis tu yang nampak menawan. hehe

    ReplyDelete
  5. jelesnyer....semua hidangan meletoppss
    irrayyan.com

    ReplyDelete
  6. tiramisuu ohh tiramisuuu itueww yums!

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤