Pemenang Peraduan Masuk Drama Seludup Diumumkan!

8:30 AM


Assalamualaikum .


Dalam entry sebelum ni Fiza ada kongsikan dengan korang tentang ujibakat pencarian bakat baru untuk menjadi salah seorang pelakon drama SELUDUP terbitan Astro Prima kan, dan pada minggu lepas, mereka yang bertuah memenangi ujibakat tersebut dah diumumkan ! Fiza pun ada join ujibakat tu, tapi ye lah, peluang nak menang tu sangattt tipis sebab penyertaan nya memang ramai, 130 penyertaan oke! 

Dua pemenang yang bertuah tu ialah Mohd Andika bin Abdul Halim (25 tahun) dan Nur Afieqah binti Zulkarnain (20 tahun) yang masing-masing berasal dari Johor dan Kuala Lumpur telahpun berjaya mengungguli pertandingan tersebut dan akan berpeluang berganding dengan nama-nama besar industri hiburan negara seperti Pekin Ibrahim, Tiz Zaqyah, Namron, Syafie Naswip dan Raja Ilya. Turut membintangi drama bersiri 13 episod ini adalah Jehan Miskin, yang juga bertindak sebagai penerbit eksekutif dan pengarah. Fuhh, terbaik ah dorang nih, ingat senang ke nak berlakon di samping pelakon2 hebat ni :p Dah la dapat berlakon, menang hadiah bernilai sehingga RM15000 pulak tu .


Menurut Jehan yang merupakan pengarah untuk drama ini ,
"dua pemenang yang dipilih ini adalah yang terbaik di antara mereka berdasarkan karekter mereka, saya telah menulis dua watak sampingan di dalam ‘Seludup’ yang bakal dilakonkan oleh dua bakat baru ini. Tujuan kami bukan sahaja untuk mencipta kelainan dan memberikan lebih impak kepada ‘Seludup’, tetapi juga untuk memeriahkan lagi suasana industri hiburan tanahair”

Dilancarkan oleh Astro Malaysia dan Mastermind Group Sdn. Bhd., drama sarat aksi dan cinta ini berkisar tentang kegiatan perdagangan barangan haram seperti rokok seludup, dadah dan pemerdagangan manusia yang menjejaskan pendapatan, keselamatan dan kualiti hidup masyarakat Malaysia. Produksi ini telah memilih daerah Pantai Pengkalan Balak di Masjid Tanah, Melaka sebagai lokasi dan kini di dalam fasa kedua penggambaran.

Untuk nak tahu lebih lanjut pasal drama ni, korang boleh terjah FACEBOOK dorang oke =)


Mengenai Mastermind Group Sdn Bhd.

Mastermind Group Sdn Bhd adalah pusat sehenti untuk penerbitan kandungan berkualiti tinggi bagi penonton tempatan dan antarabangsa. Portfolio perkhidmatannya merangkumi pengkonsepan kreatif ke penghasilan kandungan, produksi dan pasca-produksi untuk pelbagai klien bebas. Sejak 2009, Mastermind Group telah mencipta kandungan layar untuk barisan klien yang mengagumkan termasuklah Heinz, McDonalds, Kidzania, Canon, Tabung Haji, Berjaya Corporation, Korea Tourism Organization, 8TV, Asian Food Channel, Astro Malaysia, CNBC, AXN. Syarikat ini diketuai oleh seorang ikon serba boleh industri televisyen, Jehan Miskin. Untuk maklumat lanjut mengenai Mastermind Group, layari www.mastermindgroup.com.my.

Bagi pihak Mastermind Group Sdn Bhd – Untuk pertanyaan media, sila hubungi:

Nizam Khamis | Senior Consultant | Geometry Global | +6019-388 7147 | Mohd.Nizam@geometry.com

Amy Lisa | PR Associate | Geometry Global | 6019-289 5125| amy.lisa@geometry.com
                                                    


You Might Also Like

0 AdamHawa Ohsem

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Popular Posts

Like us on Facebook