Hari 30 | Apa yang saya dapat dengan berblog

5:00 AM


Assalamualaikum .


#CABARAN30HARI 


Akhirnya.. akhirnyaa..akhirnyaaaa..

Cabaran sampai ke penghujungnya! Hari ni merupakan task terakhir yang perlu di selesaikan . Task terakhir ni ada dua tajuk dan kita diberi pilihan untuk pilih tajuk mana, so memandangkan tajuk ni ada kaitannya dengan blog, maka fiza pilih tajuk 'Apa yang fiza dapat dengan berblog' =)

Mari mulakan ,


Fiza mula cipta blog ni pada tahun 2007, mula aktif pada 2011 . So, dikira dari fiza mula aktif berblog, maka sudah 3 tahun keaktifan fiza disini :p . Masih newbie dan masih banyak yang perlu fiza teroka dan pelajari dalam dunia blogging ni .



Apa yang fiza dapat dalam berblog ?



Banyak yang fiza dapat , dan antaranya , 




1. Berkenalan dan berkawan dengan ramai kawan maya, bermula maya hingga menjadi kawan nyata,  dan sehingga ada diantara mereka fiza anggap sahabat =)

2. Kenal dan bergaul dengan orang luar yang sebelum ni fiza langsung tak kenal melalui event-event yang fiza sertai , dari situ, ada yang keep in touch hingga menjadi kawan . 

3. Alhamdulillah, ada rezeki yang fiza perolehi melalui blog dengan Izin-Nya =)

4. Melalui pengalaman baru dan buat aktiviti baru yang fiza tak pernah buat dan lalui sebelum ni .

5. Dan yang paling best, fiza dapat bersama satu komuniti blogger yang sangat sempoi dan fun! seronok berkawan dengan mereka, dan keseronokan itu fiza perolehi melalui berblog ni la =) komuniti ape? haa, jeling kat sidebar tu eh 


Actually, sangat banyak kalau nak diceritakan, tapi ada sesetengahnya susah nak karang menjadi ayat, rasa kepuasan dan keseronokan yang fiza rasa.  Part yang negatif, kita lupakan eh , sebab setiap perkara yang kita buat, semestinya ada yang positif dan negatif,  untuk serlahkan yang positif dan malapkan sesuatu yang negatif tu terpulang pada cara kita sendiri =)



Siap task ni, maka berakhir la 30 hari cabaran fiza, thanks to Kak Sue and the gang atas idea untuk buat cabaran ni . Join #Cabaran30hari ni, jadi rajin oikkk nak update entry, haha! 


Tahniah kepada diri sendiri untuk #Cabaran30Hari ni=)




You Might Also Like

4 AdamHawa Ohsem

  1. tahniah fiza Berjaya menghabiskan 30 hari.err..maera tersekat di hari ke 17.kuikui~nanti nk smbg balik.

    ReplyDelete
  2. Wooaahh best nyew..saya pun newbie kt dlm dunia blog..minta tunjuk ajar yea

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Popular Posts

Like us on Facebook