Khasiat Daun Sireh Untuk Wanita

7:31 PM


Assalamualaikum .

Hello =)

Waktu balik kampung hari tu, fiza duk main tekan kamera, ambil gambar tanaman yang nenek tanam kat halaman rumah , macam-macam fiza snap . Masa duk melilau cari benda nak snap lagi, tetiba, mata terpandang dauh siren yang merimbun kehijauan sangattt kat tepi rumah , haishh, tak pernah perasan ada daun sireh kat situ . 


Maka, dengan excited-nya fiza pun main petik-petik daun sireh, time ni kamera pass kat adik pulak .

Dauh sireh ni banyak manfaatnya , bukan sekadar untuk gobek dengan pinang pastu makan sampai merah mulut je tau . Dan satu kelebihannya yang paling utama yang fiza tahu ialah, untuk dijadikan pencuci 'private part' wanita =) ,selamat dan semulajadi untuk gantikan dengan feminin wash tuu .
Selain tu, khasiatnya jugak bagus untuk merawat penyakit dalaman wanita seperti keputihan, gatal-gatal pada 'private part' , kencing tak lawas dan macam-macam lagilah ! Banyakk sangat kelebihan untuk digunakan oleh wanita =)

Cara dia? 

Senang je, ambil beberapa helai daun sireh, cuci sampai bersih dan rebuskan .Air rebusan ni lah yang digunakan untuk mencuci 'private part' kita . Amalkan setiap hari, Insyaallah, berkesan =)


Ini bukan sireh . Ini daun kecik kecik macam inai, tapi bukan inai . Lupa nak tanya nenek, apa nama sains dia =p


pssst - semalam ada buat balik sikit, tapi sampai sekarang, terbiar meja, layu dahh :p




You Might Also Like

0 AdamHawa Ohsem

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Popular Posts

My Blog List