Segmen Ben Ashaari : Aku Seorang Blogger

7:48 AM


Assalamualaikum .






Auuucakkk! :) haaa, tengok gambar dah tahu fiza nak buat apa dalam entri ni kan.ekekeke
jom mulakan segmen BENASHAARI.COM hari ini


Terangkan secara ringkas peranan anda sebagai seorang blogger kepada orang sekeliling anda , masyarakat dan negara .. Apakah isu yang ingin tekankan terutama sekarang ini !

Peranan fiza sebagai blogger of course la untuk berinteraksi melalui tulisan dengan pembaca dan kalau entri tu berkaitan dengan info atau isu semasa, ianya harus ada point penting yang buat pembaca cakap macam ni "oooo, macam tu" atau "oooo, baru tahu" atau "terima kasih untuk info nih" . haa gitu, faham tak maksud fiza? ngeee

Isu yang ingin fiza tekankan sekarang ialah, Jika anda seorang blogger, jadi blogger yang berindentiti , dan kena ingat, setiap apa yang kita tulis tu, adalah dibawah tanggunjawab kita sendiri, so, jangan bertanggungjawab untuk sesuatu yang boleh merugikan kita =) peaceee

Jika anda mampu dapat pendapatan dari blog sehingga ribuan ringgit , apakah anda akan berhenti bekerja dan menjadi blogger sepenuh masa. Apakah bisnis yang akan anda lakukan sebagai Backup Plan masa depan ?
Untuk berhenti kerja tu mungkin tidak memandangkan kerjaya fiza sekarang, memang bidang yang fiza minat dan dah sebati dengannya , kalau berpeluang untuk bisnes, fiza nak buat bisnes online yang jual produk kecantikan dari jenama fiza sendiri , haaa tengokkk, tinggi tak cita-cita? ahahah

Ceritakan sedikit mengenai harapan anda sebagai seorang blogger terhadap dunia blog ini ?
Hurm, dunia blog hari ni , dah macam-macam jenis blog yang timbul . Yang mengaibkan secara terbuka pun ada .Harapan fiza, biar pun apa yang ingin kita kongsikan, jangan sesekali bercerita mengenai aib atau sesuatu yang kita sendiri tak tahu kebenarannya . Jangan jadi blogger yang suka provoke pembaca melalui penulisan kita . Sama-sama naikkan martabat blogger , biar kita dikenali bukan kerana sesuatu yang membuka peluang orang mengata kita =)


phewww *kesat peluh . Panjang lebar sungguh jawapan fiza kali ni.haha. apa pun, segmen ini betul-betul memerlukan pandangan yang matang dari kita =)




You Might Also Like

25 AdamHawa Ohsem

  1. Good Luck! :D cayoookkkk....

    Baru sempat BW sini.. :)

    ReplyDelete
  2. As-Salam.
    Saya cadangkan nama ... Fiza Beautilicious . perghhhh ....

    ReplyDelete
  3. Yeah..kematangan fiza terserlah, good luck. Selamat bersegmen dlm segmen blogger yg menguji peribadai seseorang. Hebat.

    ReplyDelete
  4. Moga apa yang dicitakan dan menjadi harapan bakal menjelma. Zumal singgah dari segmen yang sama ^_^

    ReplyDelete
  5. Wow mekap kak fiza . Fantagiross mekap hiks

    ReplyDelete
  6. join segmen yang sama.. Good Luck.. :)

    ReplyDelete
  7. Singgah sini.. Semoga cita2 tercapai..selamat bersegmen..heeee..done follow..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Fiza.. Salam kenal! ^_^
    Datang melawat dari segmen sama.. Saya setuju! Nak jadi blogger biarlah ada identiti kita sendiri.. Jgn tiru2 orang.. Hehe.. Btw, done follow sini.. Jemput singgah ke blog saya juga.. ^_~
    SEGMEN BEN ASHAARI : AKU, SEORANG BLOGGER !

    ReplyDelete
  9. Salam perkenalan...singgah ke sini atas Segmen yang sama...semoga terus sukses..amin..
    ;)

    ReplyDelete
  10. Gud Luck Dear ;)
    Dah Join blog nie ;)
    Salam Kenal ;)
    Saya Newbie, dtg dr segmen sama Ben Ashaari ;)
    Jemput singgah Blog saya yer ..

    http://www.misihamil.com

    tq ;)

    ReplyDelete
  11. Semoga impian akan tercapai dengan segala usaha yang ada, insyaallah akan berjaya :)

    Semoga Segmen Impianku Sebagai Seorang Blogger Memberi Manfaat buat Anda..
    Sekarang kita sudah boleh memulakan langkah, menuju kepada impian. InsyaAllah. - www.kizmyself.com -

    ReplyDelete
  12. Salam perkenalan Fiza. Semoga terus success dlm mencapai segala impian. Jemput blog walking blog NA pulak http://powerofmotivationblog.wordpress.com

    ReplyDelete
  13. Assalam,
    salam perkanalan...
    Moga sukses..
    jemput singgah & join blog saya yer ;
    http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  14. berpeluh jugak nak buat segmen ni. hehee

    ReplyDelete
  15. NIK SINGGAH SINI::::::)

    http://fatihahfazlin333.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  16. oooo macam tu... good idea! Moga terus sukses sebagai blogger... salam kenal dari segmen ben ashaari.

    ReplyDelete
  17. Good Luck Fiza ............Semoga impian jadi kenyataan
    http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  18. betul jugak tu, sbb ada kerja tetap layan kan je lar, plus dgn income blog, kaya raya la.hehe...

    ReplyDelete
  19. Ros singgah sini dari segmen yang sama :)
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  20. Salam perkenalan Fiza... :)
    Semoga berjaya !

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Popular Posts