Simply Siti - Simply Elegant 2 Way Cake


Assalamualaikum .





Dah sekian lama fiza gunakan bedak jenama SimplySiti ni, dari awal kemunculan dia yang bekas warna silver tu, diamond, argan dan latest yang ni lah, Simply Elegant . Dalam banyak-banyak bedak yang fiza pernah guna, ini yang PALING selesa dan best pakai . Seriously tak tipu, tekstur dia betul-betul cantik . Sapuan licin dan nampak gebu gituuu. 

Dulu, fiza suka pakai bedak, dengan cara span dibasahkan dengan air, dan, span yang lembab tu fiza guna untuk sapu bedak dan ratakan, dengan cara tu, sapuan lagi nampak cantik , petua Mak Andam nih .hihi . Tapi keburukannya guna span lembab ni ialah, bedak kita cepat habis sebab bedak tu akan lebih banyak melekat di span . Sekarang, tak buat gitu dah, pakai cream, mousse, terus sapu bedak, tak de nak lembabkan dulu span ke apa, tekstur bedak tu dah cukup buat sapuan cantik , bedak pun jimat =)

Untuk warna kulit fiza, sesuai dengan kod deep beige, kalau korang nak beli, make sure biar kena warna bedak dengan warna kulit muka kita , jangan teruja sangat nak jadi putih, silap beli kang jadi 
" eeeee, macam dayang senandung, muka putihh, tangann hitammm " haa tak mau tak mau jadi gitu eh .hihihi


Simply Siti - Bedak Simply Elegant 2 Way Cake - Recommended!



5 comments

  1. terlajak laris ! wah tiba-tiba hahahaha

    ReplyDelete
  2. kih kih.
    terlajak lah laris! =P
    sy guna miyami je.
    bedak lain tak sesuai dengan kulit.

    ReplyDelete
  3. kih kih
    terlajak lah laris! =P
    sy guna miyami je.
    bedak lain tak sesuai dengan kulit.

    ReplyDelete
  4. tak pernah lagi cuba produk simplysiti. :)

    ReplyDelete
  5. Hehe ..iklzn lg tuuu..yup btol tu fiza nk bli kens kena la ikut tone kulit kita..

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤