Kerabu Maggi di Restoran Tomyam 2000, Kajang

11:18 AM


Assalamualaikum .

Hello =)

Last week, sebelum raya, Husband tetiba ajak pegi makan Kerabu Maggi , beriya dia ajak . Sebelum ni, kalau sebut je kerabu Maggi, tempat yang akan di tuju ialah di Restoran Suraya Kampung Baru tu, tapi kali ni, tempat lain katanya. Tempat yang dia selalu singgah makan dengan kawan-kawan tapi dia baru tahu yang restoran tu turut ada menu kerabu maggi dan rasanya sedap =)

Dengan rasa esaited, fiza pun ikut la . hihi . Oh ya, kami berdua memang penggemar Kerabu Maggi :p Ore klate, biasa la =p

Rupanya, tempat yang husband bawak ni tak jauh pun, di Kajang je, lokasi tepat dia fiza tak pasti tapi dia betul-betul terletak kat tepi jalan je ,


Tomyam 2000, apa yang 2000 tatau la, nak kata jenis tomyam yang 2000, tak pulak, sebab tengok menunya, tak banyak jenis pun tomyam yang ada .kihkih .


Restoran dia sama je dengan restoran thai lain, luas dan selesa . Pelanggan pun ramaii


Dan ni la dia persembahan Kerabu Maggi dari Restoran Tomyam 2000 ni


Boleh la bagi 3/5 bintang.hihi. Rasa dia, boleh tahan, cuma lauk sikitt , dan pedas! dah request cakap tak mau pedas, tapi berapi jugak pedasnya -.-

Kalau tetiba kat rumah, datang teringin nak makan kerabu maggi ni lagi, boleh la datang lagi, nak ke Kampung Baru jauh jugak kan =)

side order, fiza pilih colek! bila ada kerabu maggi, harus la ada colek mangga kan .hiks


Husband, menjamu selera dengan Sup Perut malam tu, komen yang dia bagi untuk sup tu ..


SEDAP 
*bila husband kata sedap, means memang sedap la tu, husband fiza ni cerewet sikit kalau makan kat kedai ;p 

Fiza tak rasa pun, sebab tak makan perut =p 



Keseluruhannya, makanan kat sini boleh dikatakan SEDAP , kalau sebelum ni, restoran yang biasa fiza makan disekitar Putrajaya-Kajang-Bangi ni cuma di Restoran Sala Thai dan Restoran Sukaramai Seafood je, so lepas ni, dah ada satu lagi Restoran Thai yang akan fiza singgah untuk pilihan tempat makan makan di luar =)


Lokasi : Restoran Tomyam 2000,  jalan Sg,Jelok, Kajang
Tel : 014-235 2152



You Might Also Like

11 AdamHawa Ohsem

  1. sy pernah makan kat sini kak fiza.
    kerabu maggi tu sy kena makan cepat2. bila dah kembang, rasa muak. jenuh nak habiskan nanti =D

    ReplyDelete
  2. Nampak sedapp je ...kerabu maggi menarik jer..tak penah mkn lg ..

    ReplyDelete
  3. kak nurul pun x pernah lg mkn kerabu maggi,mesti sedap tu.

    ReplyDelete
  4. Sedapnya. Bolehlah cuba nanti. Salam perkenalan & Jom Lawat Blog Raikankasih

    ReplyDelete
  5. terliur pulak tengok colek tu ...

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Popular Posts

My Blog List