Petua Hilangkan Sakit Senggugut


Assalamualaikum .

Hello =)


Senggugut atau sakit ketika miss p datang bertandang,

Masalah yang paling kerap kita, golongon wanita hadapi . Bila datang je sakit ni, semua benda jadi tak kena, nak buat sebarang aktiviti pun jadi terbantut -.-  seksa sangat kan!

Bila diserang je period pain ni, satu benda yang patut korang buat untuk hilangkan rasa sakit dan rasa tidak selesa tu iaitu dengan menggunakan petua ni


Isikan penuh dengan AIR PANAS, lepas tu, tekap atau tuam kat sekitar perut atau kat tempat yang sakit tu.  Bag air panas ni fiza dapat waktu beli barangan libresse dulu, sangat berguna untuk mereka yang sering hadapi masalah senggugut. Kalau tak ada bag ni, guna je botol mineral tu, sama je kesannya :) Dulu, sebelum ada bag ni, fiza duk guna botol mineral tu je .

Ulang buat setiap kali rasa sakit menyerang, dan lepas tu, insyaallah, sakit senggugut tu akan berkurang dan hilang :) Cara ni sangat bagus dan lebih baik berbanding korang duk makan pain killer tu . Dan satu lagi, dalam waktu ni, harus tahan diri dari minuman berais dan bergas!  . Ais sangat sangat perlu dijauhkan ketika miss p datang ye :)





4 comments

  1. Comelnya bekas tu..kalau nad minum air panas tak pun letak minyak panas

    ReplyDelete
  2. bertungku moden kekdahnya..eh segan pulak nk komen tp , ok kan je lah..lg pn dah 18 thn anniversary..dh faham sangat.

    ReplyDelete
  3. Bertungku ..best jugak ni ..Nice sharing Fiza

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤